Restaurant, winkel en traiteur Gastrovino la Liguria brengt ultiem smakenpalet naar de Scheveningse haven en opent een flagship store in het befaamde monumentale sluiswachtershuis. 

Gastrovino La Liguria opende eerder de eerste vestiging in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam en in december gaat de tweede vestiging open in de haven van Scheveningen. Met een ruim assortiment van Italiaanse delicatessen en exclusieve wijnen van over de hele wereld is het goed toeven in deze prachtige ambiance. Eigenaren, Damiano Piacenza, Chris Brosius, Winston van Eijkelenborg en Menno Lieuwens zijn trots op de Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria die compleet is ingericht om bezoekers te voorzien van een ultiem smakenpalet in de winkel óf thuis.

Luxe delicatessen

De productspecialisten, gastheren en sommeliers van Gastrovino La Liguria staan te popelen om gasten te inspireren met al hun kennis over internationale wijnen, Italiaanse delicatessen en lokale producten, zoals de historische Jacobus Toet kaviaar en Royal zalm. Medeoprichter Damiano Piacenza vertelt: “Gastrovino staat voor retail met een horecagedachte: alles wat je hier kunt proeven, kun je ook meenemen naar huis. We willen onze gasten zo goed mogelijk van dienst zijn. We voorzien gasten niet van producten, maar van een gastronomische beleving.” Dit blijkt ook uit het feit dat de sommeliers en bediening aan huis kunnen komen om de thuisbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Smaakbeleving en sfeervol interieur

Gasten worden niet alleen geïnspireerd door de smaakbeleving maar ook door het sfeervolle interieur ontworpen door Ann Piacenza. Er is gebruik gemaakt van strandelementen, zoals koraalmarmer en de kleuren zeeblauw en mergelwit. De authentieke balken en de Italiaanse Terrazzo vloer, geven dit pand een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher is toch wel de wijntap waar gasten middels een speciale pas wijn kunnen tappen. Dit is een ideale plek waar men rustig kan proeven, winkelen, kook- en wijncursussen kan volgen en als het weer mag, ook heerlijk kan tafelen. Gastrovino La Liguria is onderdeel van Gastrovino Nederland die sinds 1933 actief is. Met de komst van Gastrovino La Liguria zijn er 29 locaties met eigen ondernemers. Er zijn plannen om dit de komende jaren verder uit te bouwen naar 50 winkels door heel Nederland.

Gastrovino La Liguria

Hellingweg 199, Scheveningen
T 070 239 00 29

Meer weten? Kijk op www.gastrovinolaliguria.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 14 t/m 15 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Ann Piacenza