Niets zo uitnodigend als een groene, bloeiende tuin waarin het heerlijk ontspannen is. Allure Tuinen maakt al ruim tien jaar veel mensen blij met het aanleggen en onderhouden van unieke tuinen.

“Wij zijn de groenspecialisten”,vertelt Henk Zandee, bedrijfsmanager bij Allure Tuinen. Samen met projectleider Martin Bregman en salesmanager Niels Weverling sturen ze een vast team van ervaren hoveniers aan om hoogwaardige, persoonlijke, groene en duurzame tuinen aan te leggen, te renoveren of te onderhouden. Hun missie: het groen promoten. Juist in de Randstad maakt groen het verschil. “Diversiteit is zo belangrijk. Niet alleen voor de bijen, vogels en insecten, ook voor mensen. Een goed ontworpen en aangelegde tuin ontspant en maakt blij. Alleen vinden mensen het vaak moeilijk te bedenken wat ze nu precies willen met hun tuin. Met onze kennis, creativiteit, visie en ruimtelijk inzicht nemen we de klant aan de hand om een ontwerp te maken, samen met de tuinontwerpers van House of Green.” Wij werken in de regio Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorburg, Westland, Voorschoten, Leiden, Oegstgeest en Rotterdam.

DIVERSITEIT IS ZO BELANGRIJK. NIET ALLEEN VOOR DE BIJEN, VOGELS EN INSECTEN, OOK VOOR MENSEN

Kwaliteit en duurzaamheid

Duurzaamheid betekent ook: welke materialenen planten in de tuin kunnen behouden blijven? Henk: “Gooi niet meteen alles weg, is onze visie. Goede tegels kunnen prima worden hergebruikt. Samen met wat bestaande planten kunnen we de tuin aanvullen en vergroenen.” Een tuin ontwerpen, aanleggen of renoveren is maatwerk, legt Henk uit. De bodem moet afgestemd zijn op de planten of bomen die er komen en de afwatering moet in orde zijn. “Een goede hovenier begrijpt dit en zorgt door te starten met de juiste bodemverbetering, dat een nieuwe of gerenoveerde tuin weer jarenlang mee kan! Ik vergelijk een tuin weleens met een pizza: daarvan moet de bodem ook perfect zijn zodat de rest tot zijn recht komt. Bij een tuin werkt dat precies zo. Wij starten daarom met de juiste bodemverbetering zodat een tuin jarenlang mee kan.” Voor Allure Tuinen is geen tuin te groot, maar ook zeker niet te klein. Daarnaast zijn ze specialist in het aanleggen en onderhouden van groene daken en gevels. Of het nou gaat om plantwerk, houtwerk of verlichting aanleggen: Allure Tuinen heeft alle expertises in huis en is daarnaast aangesloten bij NL Greenlabel, het duurzaamheidslabel dat staat voorduurzaamheid in producten en materialen. Henk: “Wat we doen, doen we goed.”

Lees alles over de diversiteit van Allure Tuinen op www.alluretuinen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 28 t/m 29 van LEVEN! Magazine #44