Kasteel De Wittenburg ligt in de bosrijke omgeving van Wassenaar. Directeur Ralf Meppelder neemt LEVEN! mee op een bijzondere ontdekkingsreis, waar rijke historie, uitzonderlijke gastvrijheid en modern comfort samensmelten.

Dit charmante landgoed heeft een indrukwekkende oprijlaan naar het kasteel, omgeven door grote eeuwenoude bomen. Je waant je direct in een andere wereld. Gasten worden hier warm ontvangen, de rode loper ligt al helemaal uitgerold en de kaarsen in de lantaarns branden aangenaam. Ralf Meppelder: “Wij zijn trots op ons kasteel en delen de kasteelervaring het liefst met zo veel mogelijk anderen. Wij zijn dan ook verheugd dat de lancering van de lente-editie van LEVEN! heeft plaatsgevonden in ons kasteel.”

Hotel, restaurant en trouwlocatie

De geschiedenis van Kasteel De Wittenburg begon in de lente van 1899 toen Jonkheer Helenus Marinus Speelman dit buitenverblijf bouwde voor zijn vrouw Sophie. De architectuur en de pronkstukken uit die tijd zijn nog steeds zichtbaar. Eind 1963 opende het kasteel haar deuren voor gasten. Het monumentale historische pand is in de loop der jaren nauwelijks veranderd. De authentieke sfeer van vroeger is samengebracht met de moderne tijd. In deze inspirerende omgeving zijn er verschillende ruimtes, elk met een eigen sfeer en geschikt van twee tot ruim vierhonderd personen. “Kasteel De Wittenburg staat bekend als een unieke vergader- en evenementenlocatie. Op het kasteel zijn er zelfs grote deals gesloten tussen wereldleiders en het bedrijfsleven. Kasteel De Wittenburg beschikt over tien exclusieve hotelkamers waar gasten vanuit de hele wereld komen. De inrichting is uiterst stijlvol en de kamers zijn uitgerustmet alle comfort. Het is zelfs mogelijk om het hele kasteel af te huren, inclusief de hotelkamers. In het à la carte restaurant Sophie kunnen onze (hotel)gasten en (zakelijke)relaties genieten van een culinaire lunch of diner binnen of buiten op het terras. Het kasteel is zelfs een officiële trouwlocatie en ook buiten kan er getrouwd worden met een adembenemend uitzicht.”

Kasteelconcerten en evenementen

Kasteel De Wittenburg is een unieke locatie en Ralf Meppelder heeft de missie om vele mensen uit de omgeving of ver daar buiten, kennis te laten maken met dit landgoed
en te verrijken met een unieke ervaring in een schitterende ambiance. “Met onze culturele programmering zoals een reeks kasteelconcerten, maken we ieder bezoek bijzonder.
Samen met Frank Wentink, de grondlegger van de befaamde ‘Dinnershows’ hebben we Chateau Chantant ontwikkeld dat onlangs in première is gegaan op ons landgoed. Voor de komende edities van Chateau Chantant zijn er nog kaarten beschikbaar.” Samen met andere gasten kun je tijdens dit kasteelconcert een avondvullend programma beleven.
Traditionele hoffelijkheid wordt gecombineerd met verrassende live muziekoptredens van artiesten. Spectaculair entertainment met een culinaire invulling in de vorm van een
drie-gangen diner van MasterChef Roy van Geel en zijn brigade. Laat je betoveren door de charme van Kasteel De Wittenburg.

Lees meer over Kasteel de Wittenburg op www.wittenburg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 26 t/m 28 van LEVEN! Magazine #44