Wassenaar is een uniek stukje Nederland waar zo’n 27.000 mensen wonen. Een kleine, bijzondere gemeente midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust met een zeer diverse bevolking. Zo heeft één op de vijf inwoners een internationale achtergrond. Het werken voor Wassenaar kent een grote verscheidenheid aan taken en is uitermate geschikt voor ondernemende, ambitieuze mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Wassenaar is nog niet heel lang geleden zelfstandig gaan draaien. “De ambtelijke organisatie is daardoor nog jong en dat heeft veel voordelen”, aldus gemeentesecretaris Karin Handstede, “werken voor Wassenaar is door de kleinschaligheid heel veelzijdig, de medewerkers zijn breed inzetbaar en krijgen veel ruimte en verantwoordelijkheden. ”Burgemeester Leendert de Lange vult aan: “Daarbij is Wassenaar een gevarieerde gemeente met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de Amerikaanse ambassade. Dat maakt het werken voor Wassenaar extra aantrekkelijk.”

“WASSENAAR IS ZO DIVERS DAT ER WERKELIJK ‘NEVER A DULL MOMENT’ IS!”

Uitdagend en leerzaam
Werken bij de gemeente Wassenaar is uitdagend en soms complex. Dat vraagt om betrokkenheid, creativiteit en innovatief vermogen. Er is veel ruimte voor enthousiaste inbreng waarbij iedereen welkom is: van zeer ervaren tot aanstormend talent. Een van die talenten is Lysandra Tuinfort: “Elke keer als ik Wassenaar binnenkom, word ik aangenaam verrast door het groen en de rust. Nadat ik ben afgestudeerd als sociologe mocht ik als trainee werken voor Wassenaar. Na het afronden van een project heb ik gesolliciteerd op de functie van junior strategisch adviseur. Ik stort mij nu op inclusie en de participatie van de inwoners van Wassenaar. Heel uitdagend en het past bij mijn studie en mijn interesses. Ik denk dat ik het verschil kan maken. De organisatie is ‘plat’ en dat is super leerzaam want ik kan makkelijk bij iedereen binnenlopen.”

Meedenken en écht iets betekenen
‘Omgevingsgericht, verantwoordelijk en respectvol’, dat zijn de kenmerken van deze moderne werkgever. Dat sprak Nathalie Valkenburg- Gunning, sinds een aantal jaren woonachtig in Wassenaar, met name aan. Voorheen werkzaam bij Deloitte als fiscalist, heeft ze bewust gekozen om te gaan werken bij de gemeente als strategisch adviseur van de burgemeester. “Ik wil graag meedenken en écht iets betekenen voor de mensen in mijn dorp. Ik heb er nog geen moment spijt van. Er is geen keurslijf, je wordt enorm vrijgelaten, de lijntjes zijn kort en ik zieresultaat van mijn werk. Daarbij is Wassenaar zo divers dat er werkelijk ‘never a dull moment’ is!”

Nathalie Valkenburg-Gunning
Sten van der Valk
Lysandra Tuinfort


Je wordt gezien en serieus genomen
Bij de gemeente Wassenaar wordt gekeken naar competenties, expertise, kennis, flexibiliteit en het vermogen om te kunnen samenwerken met heel diverse partijen. Het bestuur is ambitieus en heel toegankelijk. Sten van der Valk, communicatieadviseur en onder andere de woordvoerder van de burgemeester, was voorheen werkzaam als regionale verslaggever bij de NOS: “Het solistische werken heb ik ingewisseld voor samenwerking. Hier werk je in teams met betrokken collega’s. Er wordt naar je geluisterd en mijn inbreng wordt serieus genomen. Ik word gezien en dat waardeer ik zeer.”

Welkom in Wassenaar
Er staan vacatures open en daarbij is deze eigentijdse gemeente altijd op zoek naar enthousiast talent. Ga voor meer informatie naar: www.werkenvoorwassenaar.nl


 

✍️ Iris Oostlander

📷 Hiske van der Gronden