Sinds zijn televisiedebuut in Goede Tijden, Slechte Tijden is Bas Muijs nooit lang weggeweest van de Nederlandse buis. Hij speelt ook in films en theatervoorstellingen en presenteert iedere werkdag een radioprogramma. Tien vragen aan de Haagse duizendpoot.

Hoe was jouw Haagse jeugd?

“Ik ben geboren op de Hengelolaan in Den Haag Zuid-West. Toen ik negen jaar was, verhuisden we naar een nieuwbouwhuis in Houtwijk. Een goede zet van mijn ouders. Het was er groen en we speelden uren buiten. In park ’t Kleine Hout, achter ziekenhuis Leyenburg en bij buurtboerderij de Nijkamphoeve. Op mijn twintigste huurde ik een huis in Mariahoeve en ging ik op mezelf wonen.”

Hoe Haags ben jij?

“Ik woon hier al mijn hele leven en heb nooit de drang gehad om weg te gaan. Ik kom van het veen, mijn vriendin van het zand, onze kinderen zijn Haags. Ik ken beide werelden en dat komt goed van pas bij mijn radioprogramma bij Omroep West. Ik praat net zo gemakkelijk met een taxichauffeur als met een politicus. Ik heb nooit precies gedaan wat van me verwacht werd. Dat hoort volgens mij bij een Hagenaar, die laat zich niets opleggen.”

Stel je staat in de schoenen van burgemeester Krikke. Wat zou je meteen veranderen?

“De entree van de stad kan echt beter. Als je op de A12 voor de afslag Nootdorp bent, rijd je onder een treinbrug door vol graffiti en dat gaat daarna nog even door. Dat geeft een verkeerd beeld van de stad. De toegangspoort van de stad moet echt opgefrist worden.”

Welke Hagenaar moeten we in de gaten houden?

Ook benieuwt welke Hagenaar we in de gaten moeten houden volgens Bas? Klik dan hier een lees snel gratis verder op pagina 122 van LEVEN! magazine.

Tekst: Caroline Ludwig
Fotografie: Eyes2 (Portret)