Food Court Hofhouse ligt aan de Turfmarkt naast het Centraal Station en past qua uitstraling naadloos tussen de nieuwe ministeries en internationale organisaties. Anders dan je zou verwachten, bevindt zich achter de vrij zakelijke facade één van de fijnste plekken om te eten en te drinken in de hofstad.

Dit voorjaar wordt het terras vernieuwd met loungebanken en gezellige hoekjes. Voldoende plek om ook buiten in de zon te genieten van alles wat Hofhouse te bieden heeft. En dat is veel. Jeroen Naalden, bedrijfsleider van Hofhouse, glundert bij de gedachte. “Dit pand is prachtig en gigantisch. Het is ontworpen door architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas, en heeft een serre van 1.000 m². Door het terras anders in te richten, wordt Hofhouse toegankelijker en zien de mensen beter wat we allemaal te bieden hebben. Er valt hier zoveel te beleven op gastronomisch gebied, het is zonde als je dit mist omdat je het aan de buitenkant niet meteen herkent.”

Streetfood van hoge kwaliteit

In Hofhouse gaat het om goed eten en drinken in een sfeervolle en gastvrije omgeving. “Onder goed verstaan we pure, gezonde en ambachtelijk bereide gerechten. Er zijn acht food corners, zes permanente en twee tijdelijke (pop-up) en een grote bar. Bevlogen ondernemers maken in open keukens eten klaar terwijl de gasten op comfortabele hoge stoelen toekijken en proeven. De sfeer is vergelijkbaar met de eetstalletjes in Azië en elders in de wereld. Van sushi, hamburgers, tosti’s, salades, taco’s, burrito’s en pizza’s tot poké bowls en curries.

Iedereen voelt zich hier thuis

Bij Hofhouse tref je een mix van gasten. Reizigers die een tosti halen voor onderweg, zakenmensen die uitgebreid komen lunchen, studenten die achter hun laptop een cappuccino drinken en toeristen die relaxen met een drankje.

Meer lezen over het gezellige Hofhouse? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 74 en 75 van LEVEN! magazine.

Hofhouse
Rijnstraat 10, Den Haag
T 06 82 46 38 95
www.hofhouse.nl

Tekst: Lizzy De Wilde