Cirque Mania

Beleef het circus van toen helemaal opnieuw en helemaal anders. Jonge circusmakers vermengen hun geweldige trucs en circusskills met theater, dans en muziek. Met deze spannende en energieke theatervorm bestormen ze de Nederlandse podia. Voor de vijfde keer organiseert Korzo het circusweekend Cirque Mania met opkomende en gevestigde talenten uit Nederland en België.

Maak kennis met acrobatenduo Zinzi & Evertjan, de studenten van Codarts Circus Arts en de energieke troupe Satchok. Voor families met kinderen is er LEF (6+), ook geschikt voor lefgozers, watjes, avonturiers, thuisblijvers en moederskindjes.

Korzo theater
23 t/m 25 maart 2018
Prinsestraat 42 (Korzo theater), Den Haag
www.korzo.nl/cirquemania

Kunst kennis industrie

In het voorjaar van 2018 organiseert Museum Prinsenhof Delft een overzichtstentoonstelling met Delftse kunst en design uit de tijd van art nouveau tot en met de Nieuwe Zakelijkheid. Deze periode van 1880-1940 kenmerkt zich door de creatieve wisselwerking van de Delftse industrie, het onderwijs en kunstenaars. Zo ontwierpen kunstenaars als Jan Toorop en Piet Zwart bijzondere reclameuitingen zoals het ‘slaolie-affiche’ en de beroemde folders van de Nederlandse Kabelfabriek.

Vandaag de dag worden deze typisch Delftse ontwerpen nog steeds gezien als innovaties op het gebied van grafisch ontwerp. Ook de grensverleggende ontwerpen op het gebied van interieurdesign krijgen veel aandacht in de tentoonstelling.

Museum Prinsenhof
30 maart t/m 26 augustus 2018
Sint Agathaplein 1, Delft
T 015 260 23 58
www.prinsenhof-delft.nl

Kunst kijken in Delft

Tweemaal per jaar opent een prachtig 16de eeuws grachtenpand in Delft de deuren voor het publiek. Dan kunnen nieuwsgierigen ongegeneerd rondkijken in een rijksmonument aan de Oude Delft. Dit initiatief van vier kunstliefhebbers draagt de naam KunstKamer. Het interieur van woonkamer, eetkamer en vestibule heeft opvallende historische details, zoals handgeschilderd behang.

In deze fraaie setting wordt in mei werk van onder anderen Henk Metselaar (schilderijen), Anne Rijnders (papierkunst), Mieke de Groot (keramiek), Wilma Stegeman (tekeningen) en Johan Peter Hol (keramiek, poppen) gepresenteerd. Ontdek de verrassende combinaties van kunstvormen, binnen en buiten. En ontmoet de kunstenaars in een intieme huiselijke setting.

KunstKamer
Oude Delft 210, Delft
26 en 27 mei 2018
www.kunstkamerdelft.nl

Nog veel meer!

Op zoek naar nog meer kunst en cultuur? Lees dan verder in onze cultuurspecial op pagina 50 t/m 54 van LEVEN magazine!