Allround aannemersbedrijf Blijbouw heeft alles in huis om van elke verbouwing een succes te maken. Veertien vakmensen werken samen om de mooiste projecten te realiseren.

De economie trekt aan en daardoor hebben mensen meer te besteden. Eindelijk kan die noodzakelijke of gewenste verbouwing uitgevoerd worden. Het gaat niet alleen om achterstallig onderhoud, maar ook om het uitbreiden van ruimtes of het veranderen van iets wat allang niet meer in de smaak valt. Korné Been, eigenaar en oprichter van Blijbouw, heeft het er druk mee. “We zijn de afgelopen jaar gegroeid van negen naar veertien man personeel, dat zegt genoeg.”

Alles bespreken

Korné begon tien jaar geleden met zijn bedrijf zonder startkapitaal, maar met een bouwkundige opleiding én ruime ervaring als stagiair bij het klusbedrijf van zijn oom. “Van hem heb ik veel geleerd, vooral dat communicatie ontzettend belangrijk is. Dat is ook de kracht van mijn bedrijf. Ik communiceer heel regelmatig met mijn klanten en met mijn mensen. Met een goede communicatie voorkom je de helft van de problemen. Elke week loop ik op een vast tijdstip met mijn klanten een rondje door het pand en bespreken we wat er moet gebeuren. Bij een verbouwing moeten mensen in korte tijd veel beslissingen nemen. Daar helpen wij hen bij. De kleur van de kit, lak in hoog- of zijdeglans, de plek van de stopcontacten, rechte plinten of met een frees, een inloopdouche of een cabine. Er moeten zo ontzettend veel keuzes gemaakt worden, van klein tot groot. Dat is stressvol.”

Vooruitkijken

Die stress neemt Korné zoveel mogelijk weg door nauw persoonlijk contact en door alles vast te leggen in checklists en materiaallijsten. Verder lezen over Korné en Aannemersbedrijf Blijbouw? Klik dan hier en lees snel verder in de lente editie van LEVEN! magazine, op pagina 38 en 39.

Aannemersbedrijf Blijbouw
Harstenhoekweg 95, Den Haag
T 06 30 83 95 15
www.blijbouw.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Femque Schook