Pâtisserie Chocolaterie Jarreau is gevestigd in één van de mooiste Haagse winkelstraten. De naam is een verfranste samenstelling van Jacqueline en Roel, de ondernemers die 35 jaar geleden hun eigen speciaalzaak vol met verleidelijk zoet zijn gestart. Inmiddels heeft dochter Annelies zich bij hen gevoegd en is deze tongstrelende winkel niet meer weg te denken uit de Van Hoytemastraat.

Ondernemend echtpaar
Roel van Everdingen – afkomstig uit de Hoeksche Waard – belandde na verschillende leerbedrijven en militaire dienst in een banketbakkerij in het Haagse. Afkomstig uit een ondernemende familie besloot hij al snel dat hij een eigen zaak wilde beginnen. De Haagse Jacqueline van Everdingen volgde een mode opleiding en werkte op zaterdag in de winkel van dezelfde banketbakkerij. Ze ontmoetten elkaar en werden verliefd. Een eigen winkel was ook haar droom: daar kon en kan ze al haar creativiteit in kwijt: etaleren, verpakkingen bedenken en zelf haar eigen collecties taartjes in de modekleuren samenstellen.

Annelies van Everdingen
Sinds januari 2023 heeft dochter Annelies zich – na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de automotive – bij hen gevoegd. “Het is geweldig om samen met mijn ouders dit mooie familiebedrijf verder vorm te mogen geven”, vertelt ze enthousiast. “Mijn vader is meestal te vinden in het atelier, mijn moeder doet naast haar creatieve werk onder andere de administratie en boekhouding. Zelf houd ik mij bezig met de marketing, groeistrategieën, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het personeelsbeleid. Daarnaast sta ik zo’n twee dagen per week in de winkel om ook daar betrokken te blijven”.

Hecht team én trouwe klanten
Het is een goed en hecht team dat samen met trouwe klanten het succes van Jarreau verklaart. “Onze chef Martin werkt al 26 jaar bij ons en zo zijn er meer mensen die al lange tijd bij ons werken.” De klanten komen niet alleen uit het Benoordenhout, maar van heinde en verre. Dit ziet het hele team als een kroon op hun werk.

Meer dan lekker
De populariteit van de Charlottetaart is ongekend, maar wordt bijna ingehaald door de macarons. “Tsja”, vertelt Roel bescheiden, “wij maken ze dan ook met passie, pure ingrediënten, , mooie smaken en zonder onnodige toevoegingen.” “Overigens hebben we veel meer te bieden dan alleen taarten, gebakjes en macarons”, vertelt Jacqueline trots, “huisgemaakte bonbons, maar ook saucijzenbroodjes, gevulde koeken, kaastabletten en chocolade. Ach, eigenlijk moet je het zelf gewoon komen bekijken en natuurlijk proeven!”

Met de tijd mee
Met elkaar zijn zij dankbaar voor het succes van de afgelopen 35 jaar. “Wij staan niet stil hoor”, benadrukt Annelies, “wij blijven innovatief. Als je een kijkje wilt nemen achter de schermen, kun je ons volgen via Instagram”.Pâtisserie Chocolaterie Jarreau

Van Hoytemastraat 42, Den Haag
T 070 324 87 19
www.jarreau.nl
Instagram: @jarreaupatisserie

✍️ Iris Oostlander
📸 Dave Sharman en Anne de Rijk (portret)