Bij Hofhouse beleef je de seizoenen intens. De acht verschillende food corners bieden verrassende gerechten bereid met typische seizoensproducten en de Hofhouse bar serveert er perfect passende drankjes bij. Om heerlijk warm
van te worden tijdens de frisse wintermaanden.

Hofhouse is een begrip aan het worden in Den Haag. De locatie is uniek: naast het Centraal Station aan de Turfmakt, op loopafstand van winkels, bios­copen, de Centrale Bibliotheek en internationale bedrijven en ministeries. Je kunt er op werkdagen van
negen uur ’s ochtends tot laat in de avond terecht voor gezond, biologisch en vers bereid eten uit diverse culturen. Voor de grote of kleine trek, even snel of uitgebreid, alleen of met een groep, het kan allemaal. “Dat is het leuke van Hofhouse,” vertelt bedrijfsleider Hessel Raven. “Je eet hier altijd goed en lekker en wordt regelmatig verrast met een nieuw menu of zelfs een compleet nieuw keukenconcept. Naast de zes permanente food corners hebben we namelijk twee pop-up keukens met wisselende bezetting en organiseren we regelmatig borrels en proeverijen om al die smaken te ontdekken.”

Verantwoord en lekker

The Duck Truck en Soupalicious zijn de meest recente aanwinsten. Jos Honsbeek begon drie jaar geleden met zijn food truck. “Ik heb heel wat festivals bezocht en ontdekte dat er niets gedaan werd met eend. Jammer, want eend is hartstikke lekker en biologisch verantwoord vlees. Het is veel minder schadelijk voor het milieu dan ander vlees, omdat eenden relatief weinig voer nodig hebben. En ik haal het vlees van Nederlandse bodem, van de Veluwe. Gekonfijte eend is rijk van smaak. Ik konfijt het vlees door het in eendenvet met tijm, knoflook, peper en zout ongeveer vier uur te laten garen in de oven. De malse, beetje zoete eend combineer ik met Blauwe kaas, geitenkaas of Cheddar van de kaas­winkel om de hoek en een brioche broodje van de Franse bakker uit Leiden. Ook zijn er allerlei variaties, bijvoorbeeld met een wrap of salade. Met een fijne appelcider erbij heb je een smaakvolle, complete lunch of lekker diner te pakken.”

Zuinig op de aarde

Soupalicious staat voor de lekkerste maaltijdsoepen van de hele wereld. Super gezond, tongstrelend lekker en maatschappelijk verantwoord. De soepen worden bereid van verse restgroenten, die vanwege kleine schoonheidsfoutjes niet worden verhandeld. Hessel Raven: “Dit soort fantastische initiatieven dragen wij een warm hart toe. Het is belangrijk om een bijdrage te leveren aan het beheersbaar houden van de grondstoffen in de wereld, verspilling van voedsel kan echt niet meer. We hebben lokaal genoeg keuze om het hele jaar door gevarieerd te kunnen eten.” Gerenommeerde koks bedenken de recepten en begeleiden de medewerkers in de keuken: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien gaat er voor elke verkochte kop soep ook één naar de voedselbank.

Rond de feestdagen

Met het oog op kerstborrels, eindejaarsfeesten en nieuwjaarsrecepties, waarvoor Hofhouse graag gastheer is, is de Haagsche Bier Bar ingericht. Je kunt er kennismaken met bieren van vier Haagse brouwerijen: Brouwerij Scheveningen, EIBER Bier, Roestig Blond en Crooked Spider. Heerlijk met allerlei happen en gerechten uit één van de food corners en natuurlijk in een feestelijke sfeer.

Kijk voor meer informatie over Hofhouse op www.hofhouse.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 131 van LEVEN! Magazine #39