Van soap naar speelfilm, van een Haagse comedy naar een eigen blog. En dit jaar kwam haar eerste kinderboek en een bijzondere sauzenlijn uit. Voor Jessica Mendels is geen zee te hoog.

Dit jaar kwam jouw kinderboek uit, Illie Billie is jarig.

“Mijn dochter Ilse en ik hebben een erfelijke vorm van diabetes en eten daardoor geen suiker. Al snel ontstond het idee om een kinderboek over dit onderwerp te maken. In juli van dit jaar verscheen Illie Billie is jarig en de reacties zijn hartverwarmend. Ik krijg brieven van moeders die me bedanken voor dit initiatief. Sauzenproducent Verstegen benaderde me om ketchup zonder suiker op te markt te brengen, die is nu verkrijgbaar. En we zijn bezig met andere smaken, daar ben ik best trots op.”

Hoe ben je bij televisie terecht gekomen?

Vanaf mijn dertiende zat ik iedere maand in de trein naar Amsterdam om te auditeren. Mijn debuut was in Het glinsterend pantser, een verfilming van een roman van Vestdijk met onder andere Thom Hoffman en Tamar van den Dop. Ik vond het fantastisch om in de huid van iemand anders te kruipen. Toen ik negentien was, speelde ik voor het eerst mee in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarna volgden Costa! (2001) en de Haagse serie Pauwen en Reigers (2008). Toch heb ik geen toneel­school gedaan; direct na de havo vonden ze me te jong. Toen heb ik me last minute ingeschreven bij de pabo en met veel plezier de opleiding gevolgd. Zes jaar lang gaf ik les op de Annie M.G. Schmidtschool in Duinoord. Dat combineerde ik met acteren en presenteren.”

Kijk voor meer informatie over Jessica Mendels en Illie billie op www.jessicamendels.nl of op www.illiebillie.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 136 t/m 137 van LEVEN! Magazine #39