De Passage is één van de mooiste 19de eeuwse pronkstukken die de Haagse binnenstad rijk is. Deze schitterende, meer dan 130 jaar oude, overdekte winkelpassage is spectaculair aangevuld met De Nieuwe Passage. Winkelen in De Passage is een beleving met allure in een prachtige ambiance.

De Passage in Den Haag is de oudste winkel­passage van Nederland en inmiddels een gewaardeerd UNESCO-monument. Het werd in dezelfde periode gebouwd als het Kurhaus in Scheveningen aan het eind van de 19de eeuw. De imposante gevel met sierlijke elementen neemt je terug in de tijd waar historie werd geschreven met de komst van één van de eerste passages met winkels in Nederland. Het werd gebouwd tussen 1882 en 1885 naar het voorbeeld van Parijs, speciaal voor de Haagse notabelen. De Haagse allure is hier zichtbaar in een prachtige setting van arcades, indrukwekkende glazen koepels met fraaie details. Elegante loopbruggen, bewerkte gevels en prachtige etalages zijn een lust voor het oog. De sfeervolle ambiance is tijdens de feestmaand opgesierd met een gigantische rode loper en dat versterkt dat rijkelijke gevoel als je hier loopt. Het royale aanbod van chique winkels zoals Akkerman, Calexis, Nespresso, Apple store, Yellowkorner en Dok Home of Cooking is enorm. Je kunt hier alle dagen van de week shoppen en er is ook een diversiteit aan gezellige horecagelegenheden waar je kunt genieten van lekkere koffie of smaakvolle gerechten zoals bij Hop & Stork, De Luca, Du Passage en binnenkort Stan & Co. Ook vind je hier delicatessenzaken met zoete lekkernijen zoals bij Simon Lévelt en Leonidas. Er is zelfs een hotel waar het bruisende internationale karakter van de stad met de verschillende vlaggen aan de zijkant van De Passage duidelijk zichtbaar is. Het is hier een komen en gaan van allerlei nationaliteiten en dat maakt De Passage ook zo levendig.

Stylish Shopping & Dining

Net als het historische deel heeft ook De Nieuwe Passage een hoge, opgewerkte glazen kap. Maar dan anno nu. De mooie Hollandse luchten die je hierdoor ziet, worden als het ware geprojecteerd op de gevels van de moderne winkels. Ook de imposante entree van De Nieuwe Passage aan de Grote Marktstraat tegenover de Bijenkorf ‘weerspiegelt’ de lucht en de wolken. Dit spectaculaire nieuwe deel van De Passage is ontworpen door Bernard Tschumi. Deze architect heeft gekozen om De Passage heel licht en open te ontwerpen met strakke lijnen en geraffineerd lichtinval. Veel fashion en beauty is hier vertegenwoordigd. Fashionista’s en beautyliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij grote namen zoals Costes, Mango, Pandora, Sascha, Douglas, ICI Paris XL en binnenkort Distrikt Nørrebro. Dit is een prachtige aanvulling op het royale aanbod van het historische deel van De Passage.

Traditie ontmoet toekomst

De nieuwe gevel van De Nieuwe Passage aan de Grote Marktstraat is voorzien van een dubbelzijdig scherm mét ambient-effect. Door deze innovatieve toepassing is het mogelijk content zichtbaar te maken op een oppervlakte van tweemaal ruim 65 vierkante meter. De diversiteit van de content, in combinatie met deze futuristische uitvoering, biedt een extra dimensie aan de beleving van de bezoekers van De Passage. De combinatie van oud en nieuw zorgt dat De Passage een echt stijlicoon van de Haagse binnenstad blijft.

Openingstijden De Passage

Maandag 12.00 tot 18.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 18.00 uur
Woensdag 10.00 tot 18.00 uur
Donderdag 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 18.00 uur
Zondag 12.00 tot 17.00 uur

Meer informatie over De Passage kijk dan op www.depassage.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 10 t/m 13 van LEVEN! Magazine #40