Vroondaal ligt tussen het strand van Kijkduin en het bruisende centrum van Den Haag. Dit prachtige natuur- en recreatiegebied is verrijkt met imposante vrijstaande villa’s en Haagse exclusieve herenhuizen.

Ontwikkelaar Saskia Hielkema vertelt vol enthou­siasme vanuit de informatie­villa De Vroonhof over de interessante gebiedsontwikkeling en de nieuwe plannen in deze omgeving. “Jaren geleden was er het plan om een gigantische villawijk te bouwen. Bijna tweehonderd prachtige villa’s zijn inmiddels gerealiseerd in Hofstedepark en daar zijn we ook bijzonder trots op. Hof­stede­­park wordt gekenmerkt door de markante architectuur. De bewoners hebben onder toeziend oog van de commissie Esthetiek hun eigen droomvilla’s gecreëerd. Er zijn nog kavels beschikbaar om dromen te verwezenlijken. Vroondaal is een gebiedsontwikkeling van in totaal circa 110 hectare. Met deze grootte en het aantal woningen is het van belang te kunnen anticiperen op veranderende tijden en de marktvraag. Vooral toen de crisis ontstond is er gekeken naar een breder aanbod aan woningtypen en buurten.”

Statig karakter

“Wij hebben ervoor gekozen om de andere deelgebieden een chique Haagse karakter te geven, waarbij projectmatige woningbouw is geïntroduceerd. En met succes! De verkoop van de woningen in het gebied Vroondaal Zuid aan de overkant van park Madestein verliep voorspoedig. Inmiddels is Vroondaal Zuid grotendeels bewoond en is er zelfs een tijde­lijke school gehuisvest. Vroondaal Zuid is geïnspireerd op de chique Haagse bouwstijlen van diverse buurten in Den Haag.”

Fraaie architectuur

De volgende buurt is al in ontwikkeling, waarvan de eerste huizen al zijn verkocht. De bouw zal binnenkort van start gaan. “De architectuur van het Westmadepark wordt ook gekenmerkt door de chique Haagse woonstijl. Opvallend zijn de verzadigde zachtere kleuren in de gevels van de herenhuizen en de twee-onder-een-kap­woningen. De kenmerkende witte veranda’s en andere witte accenten van de royale vrijstaande woningen zijn onder meer geïnspireerd op huizen in het Belgisch Park.”

Uitzonderlijk woongenot

De bijzondere architectuur in combinatie met het water en groen in de omgeving zorgt straks voor een mooi gezicht. Wellicht is er in de toekomst wel de mogelijkheid om met je eigen bootje te varen. Naast de woningen zijn er plannen voor een toekomstige basisschool en bredere voorzieningen zoals een huisartsenpraktijk, horeca en een supermarkt. Hier ervaar je hoe buitengewoon vrij wonen kan zijn met alle comfort van nieuwbouw en het bijzondere Haagse karakter.

Meer informatie over Vroondaal kijk dan op www.vroondaal.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 58 & 59 van LEVEN! Magazine #40