Trends & Styles is gespecialiseerd in project- en woninginrichting voor particulieren en bedrijven, van ontwerp tot realisatie. Dit familiebedrijf werkt alleen met eigen mensen die van alle markten thuis zijn. Van een vloer leggen tot het kiezen van de juiste gordijnen.

Marieke Hinke zit druk aan de telefoon met één van haar collega’s. “Zo gaat het hier de hele dag zo door,” verontschuldigt zij zich als ze heeft opgehangen. “Van materialen die niet geleverd kunnen worden tot het maken van kennismakings-gesprekken met klanten. Het is hier altijd levendig.” Samen met haar man, Peter Evers, richtte zij twaalf jaar geleden Trends & Styles op. Voor die tijd hield Marieke zich bezig met het organiseren van evenementen. Peter werkte toen al 40 jaar als ondernemer. “Het regelen vind ik terug in dit werk, net zoals het creatieve. Ik heb een duidelijke visie over woninginrichting. Door het stellen van vragen over de huidige inrichting en voorkeuren over kleur- en dessingebruik heb ik gauw in kaart wat de smaak van de klant is. In de praktijk hoor ik regelmatig terug dat woning- en projectinrichters vaak vanuit wat hip en trendy is hun klanten benaderen. Er wordt te weinig rekening gehouden met de doelgroep waar je mee te maken hebt. Wij werken veel voor zorginstellingen met een oudere, soms dementerende, doelgroep. Die moet je niet overprikkelen met drukke dessins en veel kleuren.”

Vaste gezichten

Het bedrijf bestaat uit twaalf medewerkers waarvan tien in de uitvoering en twee dames op kantoor. Daarnaast start binnenkort een interieurspecialist. Zoon Dirk werkt ook al een behoorlijk aantal jaar in het bedrijf. Voor de uitvoering van opdrachten worden alleen eigen mensen ingezet. “Onze medewerkers uitvoering moeten alles kunnen: vloeren leggen, behangen, schilderen en in de handymanservice kunnen meelopen. Zij worden hiervoor intern opgeleid. Dat heeft als grote voordeel dat onze klanten altijd met vaste gezichten te maken hebben en dat is redelijk uniek in onze branche. Laatst kreeg ik terug van een projectmanager dat het de eerste keer was dat hij met een goed gevoel de huissleutel aan werklui zou geven terwijl hij zelf op vakantie ging. Het is fijn dat we dat vertrouwen uitstralen.”

Alles onder één dak

In de showroom kunnen klanten een ruim assortiment vloerbekleding, behang en gordijnen bekijken. Ook kunnen zij hier terecht voor gratis interieuradvies. Alle producten en diensten zijn te vinden onder één dak waardoor klanten één aanspreekpunt voor de levering van alle materialen en de uitvoering van alle werkzaamheden hebben. Voor particulieren, maar ook voor bedrijven en zorginstellingen waar een grote groep mensen in korte tijd moet verhuizen, ontwikkelde Marieke speciaal de bedrijfstak Agaat weet raad! “Vanuit de markt bleek er vraag te zijn naar iemand die het hele proces van een verhuizing begeleidt, bijvoorbeeld als een locatie van een zorginstelling wordt opgeheven. Deze tak sluit heel goed aan op onze dienstverlening als project- en woninginrichter.”

Meer informatie over Trends & Styles kijk dan op www.trendsenstyles.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 52 & 53 van LEVEN! Magazine #40