Helemaal aan het einde van Kijkduin, vlak voor het vakantiepark, ligt verscholen in het groen Golf Ockenburgh. Vanaf de Ockenburghstraat loop je zo langs de Internationale School via de Wijndaelerweg richting het nieuwe clubhuis, naar de Brasserie van Golf Ockenburgh. Dé ideale plek om je dag te starten of te eindigen. Ook voor wie niet golft.

Dertig jaar geleden begonnen enthousiaste golfers tussen de caravans van de camping een balletje te slaan. Met hulp van de gemeentelijke plantsoenendienst kwam er later op de sportvelden een klein baantje, bedoeld voor beginners en beheerd door een stichting. Kort daarna werd Golfclub Ockenburgh opgericht en kon de stichting een echte 9-holes baan exploiteren. Dankzij een nieuw enthousiast stichtingsbestuur en raad van toezicht, bestaande uit leden van de vereniging, is er hard gewerkt aan het verder uitbouwen van de golfclub. Succesvolle onderhandelingen met de gemeente maakten het mogelijk dat de vereniging en een vernieuwde stichting naadloos gingen samenwerken. Dit leidde tot een forse uitbreiding van de baan tot vijf par-4 en vier par-3 holes met een totale lengte van meer dan 3.600 meter. De driving range wordt dit jaar flink opgeknapt en er liggen plannen om samen met SV Die Haghe en de Internationale School een sportmedisch centrum van de grond te krijgen. Inclusief 40 afslagplekken, waarvan zeven geschikt worden voor spelers met een beperking.

Brasserie Golf Ockenburgh

In 2016 werd de overeenkomst met de exploitant van de horeca in het oude clubhuis niet verlengd. Dit maakte de weg vrij om op zoek te gaan naar andere ondernemers om meer inhoud en kwaliteit te geven aan een horeca­concept dat paste bij het nieuwe clubhuis van Golf Ockenburgh. De keuze viel op Fred en Sebastiaan, die deze kans met beide handen aangrepen. Brasserie Golf Ockenburgh is alweer meer dan een half jaar open. Fred en Sebastiaan werken al ruim vijftien jaar samen in de catering en vullen elkaar goed aan. Fred: “Waar de interesse van de een ophoudt, begint die van de ander. Sebastiaan is de gastheer en het gezicht van de brasserie. Zelf ben ik vooral bezig met de keuken en de organisatie aan de achterkant.”

Toekomstplannen

Dit jaar gaan we samen met de leden het clubhuis verder inrichten. Cora: “De leden willen het pand meer de uitstraling van een clubhuis geven. Naast de gebruikelijke activiteiten van de leden, worden er ook allerlei andere leuke wedstrijden georganiseerd. Bijvoorbeeld ’s nachts met een lichtgevend balletje, maar ook een vogelkijkwedstrijd in combinatie met een ontbijtje. We gaan de oefenfaciliteiten verder uitbreiden en er komt een jeu de boules baan. We zijn een heel laagdrempelige club met voor elk wat wils. De Golf Academy organiseert clinics voor uiteenlopende doelgroepen, jeugd, senioren, scholen, bedrijfsuitjes, reünies. Met periodieke open dagen laat Golf Ockenburgh mensen gratis kennis laten maken met de sport en laat hierdoor de bezoekers zien hoe leuk golfen is.”

Meer informatie over Golf Ockenburgh kijk dan op www.golfockenburgh.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 48 & 51 van LEVEN! Magazine #40