pDat uitzicht, alsof je bovenop een wolkenkrabber in New York staat… Maar je ziet toch echt de Noordzee, het Binnenhof en al die andere Haagse pareltjes. In The Penthouse en de Sky Bar beleef je een onvergetelijk feest of geniet je van een borrel of etentje op hoog niveau.

Misschien weet je allang dat je in Den Haag kunt eten in het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse. Dit restaurant opende in 2011 haar deuren. Menig Hagenees, expat of buitenlandse gast heeft hier al van het lekkere eten en bovenal van het uitzicht – bij helder weer tot wel 45 kilometer ver – genoten. Maar wist je dat je in de Haagse Toren sinds een aantal maanden ook terecht kunt in de aparte Sky Bar? Je proeft hier van de highest tea of highest wine en nipt aan de lekkerste cocktails en andere drankjes. “We ontvangen hier veel groepen, maar iedereen is van harte welkom. We zijn zeven dagen per week geopend,” vertelt Elwin Giel, horecaman in hart en nieren.

Groot denken

Na jarenlange ervaring in discotheken ondersteunde Elwin een aantal jaar citymarketing in de tijd dat Frits Huffnagel wethouder was. Zo hielp hij bij de opzet van The Hague Festivals en andere grote activiteiten. “Daardoor was ik in 2007 aanwezig bij de lancering van de Haagse Toren, waar toen alle bedrijfsruimtes en de appartementen op de veertigste verdieping nog leegstonden. Ik heb daarna Vestia, de eigenaar van het pand, gevraagd of ik mijn veertigste verjaardag op de veertigste verdieping mocht vieren. Zo is het idee voor het restaurant ontstaan,” vertelt Elwin. Hij dacht direct groot, want hij stelde voor om niet alleen de 42ste verdieping in te richten als restaurant, maar ook de veertigste etage erbij te betrekken en daar vergaderruimtes aan te bieden.

Zelf ervaren

Nieuwsgierig geworden? Pak die lift en ga naar boven om op grote hoogte een drankje te drinken.“ Verder lezen? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 134 en 135 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

The Penthouse en Sky Bar
Haagse Toren
Rijswijkseplein 786, Den Haag
T 070 305 10 00
www.thepenthouse.nl

Tekst Marita Smit
Fotografie Eelkje Colmjon