DB Evenementen is in 2019 dertig jaar onlosmakelijk verbonden met de stad Den Haag. Noem een evenement, klein of groot, en het evenementenbureau is erbij betrokken. Eigenaar Peter Boelhouwer maakt de balans op.

In het kantoor van DB Evenementen staat een enorm geschilderd portret van Sinterklaas achteloos tegen een muur. Een groter contrast met de zomerhitte is bijna niet denkbaar. Peter is net terug van vakantie en vertelt bruingebrand dat hij niets gedaan heeft, en dat is bijzonder. “Meestal zijn we heel actief, maar nu hebben we lekker geluierd en nagedacht over ons bedrijf dat misschien wel het grootste winkeltje van Den Haag is. Désirée en ik staan nu tien jaar aan het roer en de boel is explosief gegroeid. We zijn in alle haarvaten van de stad vertegenwoordigd en dat is geweldig. Maar het zijn ook heel stressvolle jaren. We gaan altijd volledig op in ons werk en soms is de balans weg. Bij evenementen denkt men dat het alleen feest feest feest is, maar de stoom komt regelmatig uit onze oren. Het is fijn om even te kunnen bezinnen en weer helder te krijgen waarom we dit ook alweer doen en vooral hoe we dit zo lang mogelijk kunnen blijven doen.”

Gezond

Peter en Désirée begonnen het bedrijf thuis aan de eet tafel, nu is er een pand met een ‘dijk van een team’ bestaande uit zo’n twintig vaste en freelance medewerkers. De club is als vanzelf gegroeid en hoe dat komt, weet Peter niet precies. “Liefde, passie, enthousiasme, zorgen voor elkaar? Misschien hebben we hetzelfde DNA. Iedereen is gedreven, we stralen op elke klus plezier uit en dat is aantrekkelijk. Het is een soort familie en dat is nodig om het verschil te kunnen maken in een branche waar veel onzekere factoren een rol spelen, bijvoorbeeld het weer. De basis staat, we zorgen met elkaar voor de resultaten. Wij investeren in jonge mensen, zelf ben ik betrokken bij het ROC Mondriaan. We stimuleren eigen initiatief en zijn er alert op dat iedereen goed in z’n vel zit. Gezondheid is een voorwaarde om fris en creatief te blijven, dat realiseer ik mij steeds meer.”

Plezier

Het antwoord op de waarom-vraag is snel gegeven. “We willen het anderen naar de zin maken, daar gaat het om. Dat geeft zoveel voldoening.” Verder lezen? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 34 en 35 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

DB Evenementen
Tinwerf 4, Den Haag
T 070 307 29 00
www.dbaktiviteiten.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Richard Mulder, Femque Schook (Portret)