In 2012 is Stichting Lotje opgericht door Else Kodde en haar man om na een internationaal avontuur lokaal iets terug te geven. De afgelopen zes jaar zijn er meer dan duizend kinderen in nood geholpen. Stichting Lotje is intussen fl ink gegroeid. Het is tijd voor een nieuwe stap.

Zonder dat je het ziet of hoort, is er klein leed in de stad. Kinderen slapen op de grond of hebben geen schoenen of warme winterkleding. Samen met een grote achterban biedt de Haagse Stichting Lotje concrete hulp aan kinderen in noodsituaties. En snel ook. In april kwam een aanvraag binnen via een professional, die vroeg om een kinderbed voor een peuter in nood. De achterban kwam op Facebook meteen in actie. Nog geen 12 minuten later was het bed geregeld en binnen één dag sliep het kindje lekker in het aangeboden bedje. Met een nieuw matrasje, dankzij een donatie van IKEA.

Kast van Lotje

Ook biedt Stichting Lotje hulp in de vorm van kinderkleding. De eerste Kast van Lotje staat sinds 2015 in de stad. Inmiddels staan er kasten van Lotje op zestien locaties, van Scheveningen tot Wateringse Veld. In deze paarse kledingkasten liggen nette tweedehands kinderkleding, goede schoenen en boekjes. Professionals kunnen direct gezinnen helpen die het even moeilijk hebben. Mensen die goede kinder kleding over hebben, brengen dit zelf naar een locatie waar een kast van Lotje staat. Samen maken we de stad een beetje mooier voor kinderen.

Lotje groeit, helpt u mee?

Stichting Lotje ‘draait’ op donaties van particulieren, bedrijven en fondsen. Lokale bedrijven zoals Delissen Martens, People & Company, Bij Lot, maar ook AkzoNobel en IKEA dragen Stichting Lotje al een warm hart toe.

Verder lezen over Stichting Lotje? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 39 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

Stichting Lotje
Lange Voorhout 43, Den Haag
info@stichtinglotje.nl, Facebook: stichtinglotje
www.stichtinglotje.nl