“Eerst moet je het vertrouwen van een cliënt voor je winnen. Als ik het eenmaal heb, wil ik graag steeds waarmaken dat ik het ook echt verdien.” Als gespecialiseerd notaris hecht Thierry Burgemeestre grote waarde aan langlopende relaties met zijn cliënten.

“Het notariaat is ‘people’s business’. Daarom is voor mij een persoonlijke klik tussen notaris en cliënt essentieel voor een succesvolle dienstverlening. Ik onderhoud dus graag langdurige relaties met mijn cliënten. Gelukkig blijkt dat vaak wederzijds te zijn, want veel cliënten zijn me trouw. Zoals ook blijkt na mijn overstap van mijn vorige kantoor naar Codex Legal Notarissen.” Burgemeestre heeft zich, samen met de ervaren kandidaat-notarissen Fleur Nollen en Halbert Huitema en juristen Maxime van Wamel en Malene de Groot-Schaller per 1 juli jl. bij het team van Codex Legal gevoegd. “Met deze uitbreiding is de slagkracht en flexibiliteit van Codex Legal vergroot, maar kunnen we toch de focus op persoonlijke aandacht en service houden. Dat is wat we het hoogst in het vaandel dragen.”

Geen vraagstuk uit de weg

“We mogen zowel beursgenoteerde ondernemingen als DGA’s tot onze clientèle rekenen. Van de ‘groenteboer op de hoek’ tot multinationals, dus. We zijn onder meer gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht en vastgoed en gaan geen vraagstuk uit de weg. Of het nu herstructureringen, overnames of het opzetten van werknemersparticipaties betreft. Hoe complexer het vraagstuk, des te interessanter de uitdaging. Als klankbord functioneren, pro-actief meedenken en adviseren hoort bij onze taak. We willen samen met onze cliënten tot oplossingen komen en niet slechts problemen signaleren.” “Dat geldt ook voor vraagstukken op het gebied van familierecht en estateplanning, ons derde specialisatiegebied. Onze particuliere relaties zijn we om die reden vaak al generaties lang van dienst met bijvoorbeeld het opstellen van huwelijkse voorwaarden, testamenten en het afwikkelen van nalatenschappen”, vervolgt Burgemeestre. Vanuit de spreekkamer van het pand aan de Carnegielaan kijk je op de achterzijde van het Vredespaleis. “We zitten hier in een internationale wijk en mogen ook veel expats tot onze cliënten rekenen. Dat onze dienstverlening grensoverschrijdend is, spreekt dus voor zich. Voor de oplossing van Nederlands/Franse vraagstukken werken we bijvoorbeeld samen met ons partnerkantoor in Parijs.”

Oude vertrouwden

Dat Thierry niet alleen met zijn cliënten graag langdurige relaties onderhoudt, blijkt wel uit het feit dat alle notarissen en kandidaat-notarissen van het nieuwe Codex Legal-team elkaar al lange tijd kennen. In het verleden werkten zij namelijk samen bij een groot advocaten- en notarissenkantoor in Den Haag. “We zijn oude vertrouwden van elkaar en weten dat we op dezelfde manier ons beroep willen uitoefenen, namelijk met interesse en aandacht voor de cliënt.” De samenwerking met de notarissen Otto de Jong en Jacques Buiteman en hun ondersteunende team levert dus geen verrassingen op. “Sterker nog,” besluit Thierry, “We hebben elkaar nu weer in deze formule gevonden en kijken vol vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst. Met een oplossingsgerichte instelling hoogwaardige notariële dienstverlening leveren, het klinkt als muziek in mijn oren.”

Lees meer over Codex Legal Notarissen op codexlegal.nl/

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 98 & 99 van LEVEN! Magazine #42