Passie voor goed en (h)eerlijk eten, dat is het motto van het Ristorante Gran Tour in Italia, gecreëerd door Francesco Zani. Net als de ‘Gran Tour’ uit de 18e eeuw is dineren in dit restaurant een culinaire reis om de Italiaanse eet- en wijntradities te ontdekken.

Bij Ristorante Gran Tour in Italia eet je zelfgemaakt brood, pasta en dolce (nagerechten). De gerechten worden voornamelijk bereid met slow foodproducten van hoge kwaliteit en vervaardigd met traditionele technieken en moderne creativi­teit. Francesco Zani, maître en auto­didactische sommelier uit de kunstwereld deelt zijn passie voor (h)eerlijk eten graag met zijn gasten. Francesco: “Voor het bereiden van onze gerechten uit de Italiaanse culinaire traditie is het van bijzonder belang dat we hele speci­fieke ingrediënten en producten gebruiken. DOP-producten (van beschermde oorsprong) en slow food-producten (gemaakt volgens oude Italiaanse traditie) vormen het beste van het beste uit Italië. Natuurlijk staan er ook vege­tarische en vegan gerechten op het menu. Onze culinaire creaties worden vergezeld door heerlijke wijnen uit vele Italiaanse regio’s. Naast het ‘proeverijmenu’ (verrassingsmenu) is het mogelijk om à la carte te genieten en naar wens met een bijpassend wijnarrangement samengesteld door sommelier Francesco.”

Gepassioneerd Italiaans team

Gran Tour in Italia heeft een gepassioneerd Italiaans team. “Onze chef Lila uit Bologna is een expert in het maken van heerlijke, verse pasta. Zijn onovertroffen kookkunsten en zijn creativiteit zijn in harmonie met traditie en moderniteit. De jonge en getalenteerde sous-chef Giorgio, uit Puglia heeft ook een belangrijke rol in de keuken. Al onze smaakvolle gerechten worden geserveerd door Italiaanse studenten van de prestigieuze Hotelschool The Hague. De eerste etage van ons restaurant kan exclusief gereserveerd worden voor private dining. Naast de culinaire smaakbeleving krijg je ook leuke tips en verhalen te horen van Francesco over zijn Italië. Voor de liefhebber van Italiaanse gerechten is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze cateringservice thuis of op locatie. Daarnaast zijn onze favoriete producten als olijfolie, rode knoflook uit Sul­mona (the best in Italy), vleeswaren, kazen en mooie wijnen binnen­kort verkrijgbaar bij Ristorante Gran Tour in Italia.”

Genomineerd voor Italiaanse restaurantprijs

“Behalve heerlijk eten willen we onze gasten ook een beetje van onze cultuur meegeven. Voor dat deel worden we bijgestaan door de tweelingzus van mijn vrouw Monique Nijsse, Olga Bibi Segaar, een Haagse journalist die al 30 jaar in Italië woont en op een originele manier ons restaurant promoot door haar verhalen over Marche-Abruzzo en Puglia op Bibi’s blog op Dolcevia.com. Het Italië Magazine, heeft ‘Gran Tour in Italia’ ook dit jaar geno­mineerd voor de restaurantprijs 2019. Sinds kort staat Ristorante Gran Tour in Italia ook vermeld in de Italiaanse culinaire Gids ‘Accademia Italiana della cucina’. Volg het laatste nieuws op social media of kom zelf de smaakbeleving ervaren bij Gran tour in Italia.

Lees meer over Ristorante Gran Tour in Italia op www.grantourinitalia.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 134 & 135 van LEVEN! Magazine #43