Sjanet en Kees Schot van restaurant De Dagvisser zijn helemaal klaar voor het zomerseizoen. Op hun gloednieuwe terras in de bruisende haven van Scheveningen ontvangen zij je graag. Laat de zomer maar komen.

“Na de vernieuwing in het restaurant twee jaar geleden hebben we lang gezocht naar een mooi sfeervol terras met stevige houten banken, ronde tafels en retrostoelen waar je lekker kunt vertoeven,” vertelt Sjanet Schot. Samen met haar man Kees is ze al 22 jaar de trotse eigenaar van De Dagvisser. “We wilden graag de jonge en strakke sfeer doortrekken naar buiten. Ook hebben wij verstelbare windschermen geplaatst en het hele terras kan verwarmd worden.”

Grote variatie

Deze zomer staan er weer mooie producten op het menu. Bijvoorbeeld schol, kreeft en mosselen: alles wordt met de grootste zorg uitgekozen en voorbereid. Bij de gerechten worden groenten geserveerd zoals lamsoor en zeekraal, die passen bij het seizoen. Veel gasten komen ook tweewekelijks terug voor het steeds wisselende 3-gangenmenu ‘Liefdes van de zee’ en of het 4-gangen ‘Bazenmenu’.

Kortom, voor iedereen valt er wat te kiezen. In die grote variatie schuilt de kracht van dit familiebedrijf met Zeeuwse roots. “Onze cocktail met Haagse gin, grapefruit en zeekraal is een geweldige combinatie van zilt en zee. Een echte aanrader! Verder hebben een uitgebreid assortiment van gin-tonics gemaakt met Haagse gin. In de zomermaanden is het ook weer tijd voor een glaasje rosé dat heerlijk te combineren is met onze warme of koude plateau schelp- en schaaldieren. Theeliefhebbers kunnen hun eigen theemelange samenstellen met bijzondere kruiden zoals onsterfelijkheidskruid.”

Hip

Er verrijzen nieuwe kantoren en woningen en de haven krijgt zelfs een eigen hotel. Nieuwsgierig? Klik dan hier en lees snel gratis verder op pagina 28 en 29 van LEVEN! Magazine.

De Dagvisser
Dr. Lelykade 26, Den Haag
T 070 350 05 93
www.dedagvisser.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Bas Adriaans