Kantoorruimte te huur!

In april sloeg wethouder Karsten Klein de eerste paal voor de bouw van het Topzeilcentrum Scheveningen, een unieke locatie aan de haven met het allermooiste uitzicht van Scheveningen. Het wordt de thuisbasis voor de top van de Nederlandse zeilsport. De Olympische Zeilploeg zal vanuit deze plek gaan trainen en vanaf deze plek worden (Olympische) catamarans getest en geleverd. En… er worden nog huurders gezocht voor de bovenste etage.

Begin volgend jaar zal de bouw worden afgerond en dan staat er een bijzonder pand aan de Scheveningse Haven. Het wordt een duurzaam gebouw, bijna klimaatneutraal. Er is gekozen voor sedumdaken, dat zijn daken waar vetplanten op groeien wat voor een natuurlijke isolatie zorgt. De uitstraling is bijzonder door de zinken gevel met een visgraatmotief en grote raampartijen. Boten kunnen door  de hoge deuren zó naar binnen worden gereden. De bereikbaarheid is uitstekend en er zijn parkeerplaatsen voor de deurTopzeilcentrum artist impression. “En dan daar bovenop ook nog eens dat fantastische uitzicht,” vertelt projectontwikkelaar Jean-Paul Malherbe.

 

Gemeente richt zich op zeilsport

Scheveningen is al jaren enorm in ontwikkeling. Kijk maar eens naar al die gezellige restaurants en terrassen aan de rand van de haven, maar ook naar de mooie bedrijfspanden en appartementencomplexen. “Groeimogelijkheden voor Den Haag vind je aan deze kant van de stad. Er komt nog een volledig nieuwe woonwijk met achthonderd woningen bij. Dat is voor bedrijven ook interessant. Bovendien richt de gemeente zich erg op zeilsport. Daar liggen dan ook grote kansen met evenementen als de North Sea Regatta en in 2018 de finish van de Volvo Ocean Race.”

 

Topsporters en olympische catamarans

Een deel van het complex wordt als bedrijfshal in gebruik genomen door W. der Zwan & Zn BV. Voor een ander gedeelte zijn ook al twee huurders. “Het Watersport Verbond (KNWV) heeft deze locatie uitgekozen om talenten en topsporters op te leiden met een heel duidelijk doel voor ogen: goud op de Olympische Spelen. Daarnaast zal Topzeilcentrum Scheveningen onderdak bieden aan een dependance van Nautical Sports, de bouwer en leverancier van Nacra catamarans. Nieuwe boten, waaronder boten met de Olympische status, worden volgend jaar vanaf deze plek uitgeleverd en getest.”

 

Etage met een eigen ingang

De bovenverdieping is nog vrij. “Deze derde etage heeft een eigen ingang aan de Hellingweg en een eigen lift. De ruimte is volledig gescheiden van de andere huurders. Het is een self supporting gebouw met het mooiste uitzicht van Scheveningen. Ik denk dat dit een unieke kans is voor professionals in en liefhebbers van de zeilsport. Dat is wel waar we ons in eerste instantie op richten. Maar heb je een ander soort bedrijf en heb je interesse, neem ook dan zeker contact op om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn verschillende mogelijkheden. We kunnen de volledige verdieping verhuren, maar een kleiner aantal vierkante meters is ook bespreekbaar.

Ontwikkeld door Haagse partijen

Topzeilcentrum Scheveningen wordt gerealiseerd door Haagse en Scheveningse partijen. Velum Vastgoed, een samenwerkingsverband tussen AZ Fisheries en Malherbe de Juvigny Vastgoed, is de ontwikkelaar. Architectenbureau Filip Mens en NWA Architecten tekenen voor het ontwerp en Bakels en Ouwerkerk is aangesteld als hoofdaanneme

 

Topzeilcentrum Scheveningen

T 070 350 40 34

www.topzeilcentrumscheveningen.nl