De consultants van recruitment bureau MATCHT, ook wel de meiden van MATCHT genoemd, zijn altijd op zoek naar de perfecte match. Ze gunnen elke kandidaat ‘een baan waar je blij van wordt’ en elke opdrachtgever de allerbeste kandidaat. In februari van dit jaar hebben ze hun intrek genomen in een robuust, industrieel ogend pand in hartje Den Haag. Er was dringend behoefte aan meer ruimte voor de zes recruiters en directeur-eigenaar Sylvia Voorhout.

Sinds de start, ruim tien jaar geleden, groeit het bureau gestaag en overwint elke kleine en grote (economische) crisis. Sylvia: “We doen het goed, dat merk je vooral nu, in deze bizarre tijd. Bedrijven benaderen ons om mee te denken en om werk uit handen te nemen. Er vallen veel ontslagen, het aanbod van werkzoekenden is groot en dus het aantal reacties op vacatures ook. Wij ontzorgen de klant. Je moet er toch niet aan denken dat je als HR manager 97 cv’s, want over die aantallen hebben we het, moet doornemen, selecteren, uitnodigen enzovoort. Laat de werving en selectie maar aan ons over, dan hoef je alleen aandacht te besteden aan de twee of drie beste kandidaten en is de kans op een perfecte match het grootst.”

Sylvia Voorhout, Benthe Wilders, Meidina de Hoop & Guliette Kymell

Recruitment partner

MATCHT is gespecialiseerd in het werven en selecteren van HR- en secretarieel personeel voor zowel kleine bedrijven, overheidsinstellingen als multinationals in de Randstad. Sylvia: “Er zijn veel klanten die al jaren zaken met ons doen. Ze noemen ons ook wel hun recruitment partner. Dat zegt veel. Wij gaan echt naast de klant zitten, als volwaardig gesprekspartner, en proberen samen het probleem op te lossen. Doordat we regelmatig contact houden met onze klanten, weten we in hoofdlijnen wat er speelt en kunnen een soort kruisbestuiving aan oplossingen aanreiken. We maken de baan van de HR manager op deze manier een stuk leuker.”

Persoonlijk en eerlijk

Kandidaten kunnen erop rekenen dat er binnen een week na het eerste contact met MATCHT een serieus vervolg komt. Bedrijven krijgen gegarandeerd binnen twee dagen de juiste kandidaat aangeleverd. Sylvia: “Daar zijn we heel strikt in. We maken ook altijd persoonlijk kennis met onze kandidaten, live of online, en bezoeken onze klanten zo vaak als mogelijk. Die persoonlijke benadering is mega belangrijk, daar maken we tijd voor. We bespreken de cv’s met de opdrachtgevers en leggen uit waarom we juist die kandidaten voorstellen, we kijken verder dan de vacaturetekst en moedigen sollicitanten aan om niet voor de hand liggende mogelijkheden te benutten. Die adviesrol bevalt ons wel en we durven ook eerlijk nee te zeggen als we denken dat een kandidaat niet blij gaat worden van een job, ook al lijkt het een match made in heaven.”

Droombaan

De goede gesprekken met het team van MATCHT worden gewaardeerd, dat krijgen ze tenminste vaak te horen, zowel van opdrachtgevers als van kandidaten. Ze zijn dan ook een wandelend voorbeeld van de slogan ‘love your job’! Meidina de Hoop: “Het geeft zoveel voldoening om mensen aan een baan te helpen. We doen dat ieder op onze eigen manier, die ruimte krijgen we, en tegelijkertijd zijn we een hecht team.” Guliette Kymmell beleeft veel plezier aan het motiveren van kandidaten om hun talenten in te zetten en voor hun ambities te gaan, en Benthe Wilders geniet van de verrassende matches die kunnen ontstaan als opdrachtgevers volledig op je durven te vertrouwen: “Dan kun je écht maatwerk leveren.” Enthousiasme in combinatie met professionele gedrevenheid zorgen voor een groot netwerk en langdurende relaties. En dat is een solide basis om over tien jaar een succesvolle speler te zijn op de internationale arbeidsmarkt: de ‘droomjob’ van MATCHT.

MATCHT

Juffrouw Idastraat 20, Den Haag
T 088 780 80 80

Meer weten? Kijk op www.matcht.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 82 t/m 83 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn