Aan de buitenkant zie je niets, maar jaarlijks treft een hartafwijking 1.500 kinderen in Nederland en elke twee dagen overlijdt er een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Dat maakt een hartafwijking de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen tussen 0 en 15 jaar.

Artsen zijn goed in staat hartafwijkingen te opereren, ongeveer 50 jaar geleden overleed 85% van de kin­ deren met een hartafwijking en tegenwoordig wordt meer dan 90% volwassen. Toch worstelen deze kin­ deren hun hele leven lang met de impact van vroege openhart­ chirurgie en effecten van een hartafwijking op latere leeftijd. Dit betekent dat hartfalen, hartritmestoornissen, neurocogni­tieve problemen en een lagere kwaliteit van leven onderdeel zijn van hun dagelijks leven.

Over Stichting Hartekind

Stichting Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten met als doel de overlevingskansen van hartekinderen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbe­teren. In Nederland is Stichting Hartekind dan ook hét goede doel dat zich succesvol voor deze forse en kwetsbare doelgroep inzet. De impact op de levens en derhalve hun rol in de maat­schappij is groot.

“OVERLEVINGSKANSEN VERGROTEN EN KWALITEIT VAN LEVEN VERBETEREN”

Wij streven ernaar alleen de beste en meest impactvolle onder­ zoeken en projecten te financieren. Dit realiseren wij door te werken met de ‘Landelijke Onderzoeksagenda Hartafwijkingen bij Kinderen’, die in nauwe samenwerking met alle Academische Kinderhartcentra in Nederland is opgesteld.

Wat kun jij doen?

Wil jij helpen hartekinderen een beter leven te geven? Dat kan! Doe als individu of als bedrijventeam mee aan een van onze spec­ taculaire sportieve evenementen of word vriend van Stichting Hartekind waarbij jouw plek op het prachtige Hartekind Gala gegarandeerd is! Neem voor een vrijblijvend kennismakings­ gesprek contact op met Ineke Kolijn (Manager & Fondsenwerver). Donateur worden kan natuurlijk ook!

Stichting Hartekind

Neem contact op met Ineke Kolijn (Manager & Fondsenwerver), telefoon 06 82 94 67 99

Of kijk op www.hartekind.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 45 van LEVEN! Magazine #46

Fotografie: Sandra Stokmans