De Internationale Hoofdpijnkliniek geeft een andere kijk op het behandelen van spanningshoofdpijn, migraine en zelfs clusterhoofdpijn. Patiënten komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland om behandeld te worden door PollyAnne van Rookhuijzen met de Watson Headache® Approach.

Hoofdpijnklachten hebben een enorme impact op het functioneren in het dagelijks leven. Sommige mensen lopen hier al jaren mee rond. Behandelingen bij de Internationale Hoofdpijnkliniek kunnen in veel gevallen de oplossing bieden of verlichting geven voor hoofdpijn- en migraineklachten. PollyAnne van Rookhuijzen is al 29 jaar fysiotherapeut en gespecialiseerd manueel therapeut. Zij is de eerste gecertificeerde Watson Headache® Practitioner in Europa. PollyAnne: “Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond (waar scans en MRI geen conclusies opleveren) dat bij spanningshoofdpijn, migraine en zelfs clusterhoofdpijn een overprikkelde hersen­stam een mogelijke oorzaak kan zijn voor het ontstaan hiervan.”

Effectief behandelen

In de Internationale Hoofdpijnkliniek in Voorburg en het Statenkwartier in Den Haag komen kinderen, volwassenen en ouderen die al heel veel hebben geprobeerd om de hoofdpijn­klachten te verminderen. “Bij een intake in onze Internationale Hoofdpijnkliniek kunnen we direct bepalen of je geschikt bent voor een behandeling middels de Watson Headache® Approach. De focus ligt tijdens deze behandeling op de bovenste drie nekwervels en de directe anatomi­sche relatie met de hersenstam (onderste deel van de hersenen). Dit doen we door de typische herkenbare hoofdpijnklachten van die patiënt te reproduceren (oproepen) en meteen te reduceren (verminderen) als de behandeltechniek van de Watson Headache® Approach wordt toegepast. Dit is de eerste en enige behandeltechniek van de bovenste drie nekwervels waarbij is aangetoond dat het invloed heeft op de kern van het hoofdpijn­proces, het minder prikkelbaar maken van de hersenstam. Een belangrijke pijler in de behandeling is ook het zelf managen van de klacht. De patiënt kan met aangeleerde behandeltechnieken de pijnklachten onder controle houden en wordt op deze manier niet therapie-afhankelijk.”

Internationale Hoofdpijnkliniek

PollyAnne kwam per toeval in contact met Dr. Dean Watson. Dit was op het moment dat ze zelf geveld was door een lage rughernia en twee operaties heeft moeten ondergaan tijdens haar studie Master Manuele therapie in Brussel aan de VUB. “Na het volgen van de cursus van Dr. Dean Watson in Nederland werd ik ’s nachts wakker met de gedachte hier moet ik iets mee doen. Dit was ‘life changing’ voor mij en mijn patiënten. Ik ben meerdere malen naar Australië afgereisd om de volledige opleiding te volgen, examens te doen en stages te lopen bij Dr. Dean Watson zelf. Met enorme gedrevenheid ben ik ruim vijf jaar geleden naast mijn fysio- en manueletherapie praktijk de Internationale Hoofdpijnkliniek gestart waarbij de Watson Headache® Approach wordt toegepast. Het geeft de meeste voldoening als mensen weer in staat zijn om te participeren aan het dagelijkse leven. Patiënten hebben minder tot geen medicatie meer nodig en kunnen weer hun studie en werk hervatten. Hierdoor krijgen mensen echt hun LEVEN weer terug.”

Lees meer over Internationale Hoofdpijnkliniek op internationalehoofdpijnkliniek.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 58 van LEVEN! Magazine #42