De manier waarop we werken is enorm aan het veranderen. Dat vraagt de nodige flexibiliteit van mensen én van de ruimtes waarin ze werken. Saskia Vrolijk en Rosan Gompers van The Community Office zijn experts in het creëren van slimme toekomstbestendige werkomgevingen.

Saskia en Rosan zijn creatieve denkers. Zij werken al sinds 2012 samen en zijn niet alleen goed op elkaar ingespeeld, zij blijven elkaar uitdagen en scherp houden. Hun label The Community Office is een samenwerking tussen Studio van ’t Wout interieurarchitecten, waarvan Saskia mede-eigenaar is, en NewCompany Creations van waaruit Rosan organisaties helpt om nieuw en anders te werken. Zowel door het gebruik van ruimte, als door het slim inzetten van technologie en het investeren in de bedrijfscultuur. Rosan: “Doordat wij onze manier van kijken en denken bundelen, kunnen wij onze klanten goed helpen bij het creëren van een werkomgeving waarin het prettig en effectief werken is. Beide zijn belangrijk. Wij doen dat vanuit een visie op de toekomst. Trendwatching is daarbij heel belangrijk, juist nu vernieuwing ongelofelijk snel gaat. Wij voeden onszelf met ideeën vanuit de hele wereld. Normaliter door te reizen en beurzen, coworking-spaces, innovatieve kantoren en creatieve steden te bezoeken. Nu vooral door te lezen, in gesprek te gaan met mensen en te kijken wat er ‘op straat’, online en op social media gebeurt. Onze bevindingen delen we met onze klanten via trendrapporten, events, webinars en presentaties.”

Saskia Vrolijk & Rosan Gompers

Anders werken

Organisaties benaderen het duo met de vraag hoe ze beter kunnen samenwerken, beter kennis kunnen delen tussen teams en afdelingen, creatiever kunnen zijn, kortom: hoe zij vorm kunnen geven aan ‘anders werken’. Saskia: “Wij luisteren goed naar de klant om erachter te komen wat het beste bij de klant past. Het gaat altijd om de verbinding tussen mensen, ruimte en gedrag. Wij zoeken naar de ultieme infrastructuur waarin mensen gefaciliteerd worden – verleid worden – om het gewenste gedrag te vertonen waarmee een hoger doel bereikt wordt. Ik kijk ernaar als ontwerper, Rosan als socioloog en werkgedrag specialist. Wij bewandelen een traject van workshops en brainstormsessies met de medewerkers, waarbij wij diep in de organisatie gaan om helder te krijgen welke manier van samenwerken past en nodig is. Onze kracht is dat wij onze kennis van de trends van morgen verbinden met de praktische vragen van nu.”

Thuis, onderweg of straks ook weer op kantoor

Rosan en Saskia verstaan de kunst om mensen zich thuis te laten voelen op kantoor. Tegenwoordig zetten zij deze deskundigheid ook in om de kantooromgeving op een zo pret- tig mogelijke manier thuis in te bedden. Rosan: “Wij krijgen veel vragen over thuiswerken, hybride werken en de rol van het kantoor in de toekomst. Hoe groot moet het zijn? Wat is er écht nodig om effectief te kunnen blijven? In onze adviezen staat de toekomstbestendigheid van de werkomgeving centraal. Investeer op een slimme manier in de werkplek van de toekomst en verbind alle mogelijke manieren van samenwerken in je visie op die werkplek. De tijd van vijf dagen per week werken op kantoor is voorbij. Wij zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling vooral kansen biedt. Het gaat organisaties helpen om te innoveren en zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierdoor wordt werken niet alleen slimmer, maar ook leuker! En dat levert iedereen wat op.”

The Community Office

T 070 392 27 47

Meer weten? Kijk op www.thecommunityoffice.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 77 t/m 79 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Pascale van Reijn