Enthousiast vertelt projectontwikkelaar Orhan Demir over High-End wonen in de Archipel. In de voormalige Vredeskapel zijn vier luxe en hypermoderne woningen gerealiseerd in samenwerking met Marlon Lentze van AML Vastgoed B.V. Bij dit project werd er snel geschakeld met Piet-Hein Wellink van PandF B.V. en Andrea Hulshof van ABN AMRO voor de financiering.

Als een van de pioniers in het aankopen, volledig renoveren/transformeren van objecten naar unieke woningen, is vastgoedondernemer, belegger en ontwikkelaar Orhan Demir altijd geïnteresseerd in bijzondere woonprojecten. Vanuit Fourrent B.V. heeft hij een aantal jaar geleden het Rijksmonument aan de Malakka­straat 1 aangekocht. Orhan Demir: “Het object is omstreeks 1880 in opdracht van Koning Willem III gebouwd en wij zijn pas de derde eigenaar. Het monumentale pand aan de Malakkastraat stond ten tijde van de aankoop door Fourrent B.V. al enkele jaren leeg. Om een dergelijk pand met zo’n rijke historie een andere bestemming te geven kost vooral veel tijd. Wij hebben de afgelopen jaren met Monumentenzorg en het architectenbureau Bureau Kroner, intensief samengewerkt om met behoud van het karakter van het pand op deze plek een woonbestemming te realiseren. Wij zijn samen met alle betrokken partijen bijzonder trots dat je nu in deze vrijstaande Vredeskapel kunt wonen.”

Luxe & comfort

“In samenwerking met Marlon Lentze van AML Vastgoed B.V. hebben we eerder andere projecten gerealiseerd, waaronder De Koninginnegracht 94 en Statenplein 1 in Den Haag. De gasloze woningen in de Vredeskapel hebben een zeer hoge kwaliteit in de
afwerking en zijn allemaal voorzien van een buitenruimte. De diverse woonlagen zijn op geraffineerde wijze in het monumentale pand gerealiseerd en de rozetramen en kenmerkende boogvensters zijn in ere hersteld. De woningen ademen luxe en comfort; zo zijn de vloeren voorzien van een visgraat parket en worden de royale vertrekken sfeervol verlicht met duurzame ledverlichting. De met marmer afgewerkte badkamers en keukens zijn stijlvol en voorzien van hypermoderne (inbouw)apparatuur. De warmtepomp zorgt met de mechanische ventilatie voor een aangenaam klimaat in de woningen. Werkelijk aan alles is gedacht om modern wooncomfort te bieden in een prachtige ambiance. Op dit moment zijn er nog enkele adem­benemende woningen te koop en deze zijn absoluut het bekijken waard.”

Oplossingen met een grotere nadruk op duurzaamheid

ABN AMRO is benaderd door Piet-Hein Wellink van PandF B.V. voor de financiering van dit unieke woonproject. Samen met zijn sparringpartner Andrea Hulshof, relatiemanager Real Estate Clients bij ABN AMRO, is hij gewend snel te kunnen schakelen voor de
financiering van vastgoed­projecten. Andrea Hulshof: “Ons succes wordt mede bepaald door de impact die wij hebben op de gebouwde omgeving. De transformatie van een monumentaal object naar woningen sluit aan bij de doelstellingen die wij als bank hebben. Wij vinden dit project een mooi voorbeeld van hoe er met behoud van karakter een nieuwe en toekomstbestendige functie is gegeven aan dit prachtige Rijksmonument.” High-End wonen in de Vredeskapel.

Lees meer over ABN AMRO op abnamro.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 74 & 75 van LEVEN! Magazine #42