“Als je 80 jaar bestaat, is dat een mooie aanleiding voor een feestje”, vindt Menno Weverling. “Op 12 september organiseren we daarom een groot event voor al onze relaties. ‘Groen maakt het verschil’ is onze boodschap. Met groen hebben we namelijk iets belangrijks in handen.”

Sinds 2015 runt Menno Weverling samen met zijn broer Niels het familiebedrijf Weverling Groenproviders. Het bedrijf omvat behalve Weverling Groenproviders, dat de zakelijke en publieke markt bedient, ook Allure Tuinen en House of Green. “Met Allure Tuinen richten we ons op het particuliere segment en bij House of Green, gevestigd aan het Haagse Noordeinde, kan men terecht voor hoogwaardig groenontwerp en -advies. Dus of het nu om de tuin bij een huis gaat, om het groen in een straat of buurt of om de groen­inrichting van stad en regio, op ieder niveau kan een beroep op ons worden gedaan. We delen uiteraard onderling de knowhow en onze klanten profiteren daarvan.” Weverling richt de groene buitenruimte in en onderhoudt haar. Tot de brede klantenkring behoren woningcorporaties, (overheids)instellingen, bedrijven, projectontwikkelaars en begraafplaatsen. Niels: “Met Allure Tuinen richten wij ons op particulieren. We onderhouden ook tuinen van ambassades en vastgoed- en landgoedeigenaren.”

Mannen met een missie

“Met groen kun je ervoor zorgen dat mensen zich prettiger voelen in hun leefomgeving én met groen kun je een positieve invloed uitoefenen op de klimaatverandering. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal duurzamer en groener moet. Vandaar onze boodschap ‘Groen maakt het verschil’. We hebben meteoroloog Helga van Leur, de van televisieprogramma’s bekende Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers gevraagd om tijdens ons feestelijke event deze boodschap op een informatieve manier te onderstrepen.” Weverling legt uit dat er binnen de eigen bedrijfs­voering al veel aandacht is voor duurzaamheid en dat het duurzaam ontwerpen en inrichten van buitenruimtes een van de belangrijkste speerpunten voor de komende jaren is.

Koelte en zuurstof

“Met groen hebben we een antwoord op de warmte in de groeiende en steeds voller wordende steden. Groen brengt immers koelte, zorgt voor de omzetting van CO2 in zuurstof en kan als waterberging functioneren bij de steeds vaker voorkomende piekbuien.” Volgens Weverling hoeft vergroening van het stedelijk gebied niet te ‘vloeken’ met gemak en genieten. “We denken graag mee met onze klanten en zoeken bijvoorbeeld passende oplossingen om onderhoud te beperken. De kracht van ons bedrijf is het vermogen om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten. Ook met ons concept Natura Daken +, voor duurzame, groene dakconcepten, doen we dat. Dit concept slaat geweldig aan en draagt bij aan ‘vergroening’.”

Beleef, geniet en ontspan

“Maar laten we niet vergeten dat een fijne tuin, een stukje natuur bij het huis, kan bijdragen aan een thuisgevoel. Mensen voelen zich er prettig na een drukke dag of werkweek. Los van de duurzaamheidsgedachte kan groen ook daarbij het verschil maken.” Niels vult aan: “We hebben voor Allure Tuinen met drie woorden op een rijtje gezet waarom een mooi stukje groen een mens zo goed kan doen: beleef, geniet, ontspan. En dáár willen we graag een bijdrage aan leveren.”

Lees meer over Weverling Groenproviders op weverling.nl, Allure Tuinen alluretuinen.nlop of House of Green op http://www.houseofgreen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 82 & 83 van LEVEN! Magazine #42