“Ik houd van mensen en dát is waar het in deze business over gaat”, zegt de bevlogen Karola Grünenbaum van STARK Real Estate. “We verzorgen de aankoop, verkoop, verhuur en het beheer van woningen, maar dat kun je alleen goed doen als je begrijpt wat mensen – in ons geval meestal expats – willen en als mensen je vertrouwen.”

Zelf woonde ze in veel verschillende landen en reist ze heel veel. “Waarschijnlijk is dat de reden dat ik dit vak zo leuk vind en met name ook die specialisatie. Wij richten ons voornamelijk op expats en dat is heerlijk. De ene keer heb ik te maken met een Amerikaan, dan weer een Fransman, een Brit, een Spanjaard, iemand uit Kirgistan en ga zo maar door. Ik houd van dat internationale en ben geen doorsnee makelaar. Dat contact is wat ik het allerleukste vind en de klanten vinden dat ook.”

Gigantisch netwerk

STARK Real Estate staat voor betrouwbaar en persoonlijk advies. Met meer dan twintig jaar ervaring en een gigantisch netwerk, staat het bedrijf klaar om voor werknemers van onder andere internationale bedrijven en instellingen, ambassades en ministeries gepaste woonruimte te vinden. “En ook om ze daarbij uitgebreid te ondersteunen. We geven heel veel informatie, van juridische of financiële aspecten tot wat er allemaal te doen is in de stad of welke bijzonderheden er zijn in de wijk. Dat maakt zo’n belangrijke beslissing een stuk makkelijker.”

Investeren in Den Haag

Maar ook voor investeerders is STARK Real Estate de aan­gewezen partij. “We doen veel aan investment. Mensen vanuit de hele wereld weten ons te vinden als ze vastgoed willen aankopen. En dat gebeurt vaak. Er zijn veel mensen die willen investeren in Den Haag, omdat ze begrijpen dat het een stabiele, interessante plek is. Ze kopen dan – met onze hulp – vastgoed om het vervolgens te verhuren. En daarnaast zijn er veel expats die woonruimte kopen en dit aanhouden voor de verhuur als ze naar een ander land verhuizen. Ook daarbij speelt STARK Real Estate dan weer een rol.”

Toegevoegde waarde

Er zijn meer makelaars in de stad, maar Karola denkt dat STARK Real Estate echt een toegevoegde waarde kan bieden. “Bijvoorbeeld door de uitgebreide service en ondersteuning, door onze eerlijkheid, door altijd bereikbaar te zijn en flexibel als het gaat om afspraken plannen. Het is niet voor niets dat de meeste mensen bij ons terechtkomen dankzij de goede ervaringen van anderen. Zo is een enorm netwerk ontstaan en kunnen we bogen op een uitstekende reputatie. Mensen vertrouwen erop dat we goed werk leveren.”

Haar jarenlange ervaring houdt Karola niet voor zichzelf. Ze heeft besloten dit ook te delen in een boek. “Dit jaar verschijnt The Hague, Houses & Happiness en dit boek kun je dan kopen via mijn website, maar ook in de boekhandel. Hierin vertel ik in zeven stappen hoe je een huis aankoopt en er is een bonusartikel opgenomen dat gaat over de verkoop van een huis. Ik heb het geschreven in het Engels, maar het is zeker niet alleen interessant voor expats.”

Lees meer over STARK Real Estate op www.starkrealestate.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 85 van LEVEN! Magazine #42