Een schone werkplek: die willen we allemaal. Bij Kasterop in Zoetermeer hebben ze alles wat je daarvoor nodig hebt. Van complete reinigingsmachines tot kleinere schoonmaakbenodigdheden als mopemmers of bezems. En van reinigingsmiddelen – natuurlijk ook eco verantwoord – tot papieren handdoekjes.

Kasterop bestaat al vanaf 1982 en voorziet dus al ruim 37 jaar schoonmaakbedrijven, bedrijven, horeca en instellingen van alle mogelijke benodigdheden om een schone werkomgeving te creëren. Het is lekker druk als Koen van Soelen op een warme zomerdag over het bedrijf vertelt. “Wij kunnen in de zomer niet achterover leunen, want we werken voor heel veel strandtenten. Maar ons klantenbestand is heel breed. Denk aan scholen, gemeentes, horeca, zwembaden, dokterspraktijken, sportverenigingen en kan­toren. En voor ons is het natuurlijk heel interessant als een schoonmaakbedrijf bij ons inkoopt. Wij willen schoonmaakbedrijven graag ondersteunen door hen het juiste advies en de goede materialen te leveren.”

Persoonlijk contact

Koen vertelt dat er veel grote spelers op de markt zijn, maar dat Kasterop zich daar duidelijk van onderscheidt. “De persoonlijke benadering is echt onze kracht. Bij ons heb je altijd dezelfde contactpersoon, of je nu belt, een appje stuurt of naar de winkel komt. Dat vinden onze klanten heel prettig.” Koen is niet de eigenaar, dat is Michiel Ceha, maar hij is wel degene die vaak bij klanten over de vloer komt. “En juist omdat ik veel klanten persoonlijk ken, kunnen we snel schakelen. Dat heeft grote voordelen, want in goed overleg is er bij ons veel mogelijk. Is er eens een keer spoed en moet er nog diezelfde dag worden geleverd, dan is dat negen van de tien keer nog wel te regelen, zelfs in het weekend.”

Hoge kwaliteit

Kasterop is een groothandel voor de schoonmaakindustrie en levert daarnaast een ruim assortiment aan hygiènepapier en disposables, wat met name interessant is voor de horeca. “Verder verkopen en repareren we reinigingsmachines. We zijn dealer van de merken Columbus en Meclean, en we repareren professionele reinigingsmachines van alle merken. De machines die wij verkopen zijn van hoge kwaliteit, maar simpel in gebruik. En dat moet ook in deze branche: zo’n apparaat moet gewoon doen wat het moet doen, zonder al teveel poespas.” Glazenwassers komen ook in grote getalen naar het bedrijf. “Ze kunnen hier met een muntensysteem, 24/7, osmosewater tanken om ramen snel en mooi mee te reinigen.”

Goed advies

Klanten kunnen altijd rekenen op een goed advies. “Of je nu wilt weten hoe je een speciale vloer moet behandelen of wat de juiste verhoudingen zijn van een reinigingsmiddel waarvan je tien liter koopt: we vinden het belangrijk om uitleg te geven. Dat zorgt voor de beste resultaten en dus voor tevreden klanten”, zegt Koen. “En dat zorgt er ook voor dat bedrijven vaak via via bij ons terecht komen, doordat anderen hun goede ervaringen delen. En wat ook goed is om te weten: je kunt bij ons alles eco verantwoord krijgen; van een servet tot een reinigings­middel. We werken dan ook met veel bedrijven samen die een green key keurmerk hebben of willen behalen. En onze eigen lijn reinigingsmiddelen is al een aantal jaar vrijwel volledig eco. Dat vinden we belangrijk. De werking is er niet minder om en de prijs niet hoger, maar hiermee houden we wél rekening met het milieu.”

Lees meer over Kasterop op www.kasterop.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 87 van LEVEN! Magazine #42