Bij Aannemingsbedrijf van der Meer B.V. willen ze graag voorop lopen op het gebied van verduurzaming en ontwikkeling. Joris van der Meer, commercieel directeur, werd door Bart Klink, rayonmanager bij Rabobank Regio Den Haag in contact gebracht met Energieke Regio om zijn plannen te kunnen verwezenlijken.

Aannemingsbedrijf van der Meer B.V is actief in de Grond,- Weg,- Waterbouw en Groenvoorzieningen. Zij verzorgen de complete infrastructuur zoals bestrating, riolering, waterwerken (damwanden) etc. Als extra specialisatie realiseert dit aannemingsbedrijf ook de aanleg en het onderhoud van sportvelden. Joris van der Meer: “Wij zijn al meer dan 25 jaar klant bij Rabobank. Ondanks dat er de afgelopen jaren heel veel processen zijn gedigitaliseerd blijft Rabobank in gesprek gaan met de ondernemers. Er zijn ook mooie initiatieven zoals de ‘Next Generation’, waar we met andere ondernemers in gesprek kunnen gaan over de overname van bedrijven. Deze ondernemers zijn net als ik en mijn broer de opvolging van hun vader of moeder aan het voorbereiden. Wij kijken actief naar de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en op welke manier we specifieke bedrijfsprocessen blijven ver­beteren. Bart Klink van Rabobank is een actieve sparringpartner en heeft ons in contact gebracht met Energieke Regio.”

Energieke regio

Als maatschappelijk betrokken bank wil Rabobank een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Bart Klink: “De Energieke Regio is een onafhankelijke stichting, die zich vanuit passie en ideologie bezighoudt met het helpen van verduurzaming in het zakelijk vastgoed. Ze maken voor bedrijven inzichtelijk waar de kansen liggen op verduurzaming. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van QuickScans. Deze scans bieden inzicht in de grote verbruiksposten en de best lonende aanpassingen, met een raming van de kosten en de terugverdientijd. Wij laten onze klanten graag kennis maken met Energieke Regio en de lokale omgeving kan direct meeprofiteren om projecten samen te bewerkstelligen. Wij willen graag bedrijven helpen bij het Project Duurzaamheid door het reduceren van de CO2-footprint.”

Project duurzaamheid

Tot slot zegt ondernemer Joris: “Wij staan nog aan het begin van dit proces, maar we hebben nu al een voorstel ontvangen van deze stichting om op ons bedrijfspand ondermeer zonnepanelen te plaatsen. Niet alleen het kostenplaatje maar ook een overzicht wat het gaat opleveren in de toekomst is ons duidelijk geworden. Wij gaan ook in gesprek met Rabobank betreffende de financiering van dit project. Er zijn ook specifieke subsidies die hierin ondersteunend kunnen zijn. Het is heel prettig om met een partij samen te werken die objectief meekijkt en veel kennis heeft van alle facetten aangaande dit project. Duurzaamheid is voor het milieu heel belangrijk en is financieel vaak ook heel gunstig voor het bedrijf. Ook in de toekomst staat ons nog veel te wachten op het gebied van ontwikkeling en duurzaamheid. Er zal ook in onze branche steeds meer elektrisch gaan en wij willen graag voorop lopen voor zover dat binnen onze macht ligt. Wij willen ons bedrijf steeds weer die extra boost blijven geven en verduurzaming speelt daarbij een belangrijke rol.”

Lees meer over Rabobank op www.rabobank.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 88 & 89 van LEVEN! Magazine #42