De Schlemmersalade met uitgebakken spekjes, blauwe kaas, avocado en croutons
is beroemd. Hij staat al sinds de begindagen van 1984 op het menu. “Deze klassieker
doet het nog steeds goed,” vertelt Peter Haverbus, samen met Nico Vilders eigenaar van good old Schlemmer, “maar er is meer! Schlemmer is gegroeid, we hebben een slag gemaakt, zonder het eigene teniet te doen. Die unieke combinatie van zakelijkheid in een ongedwongen sfeer zal altijd blijven bestaan. Je zult hier geen tafels gedekt met wit linnen aantreffen. Dat past gewoon niet. Maar we hebben wel langzaamaan naar een modern bedrijf toegewerkt met een fantastische keuken en zeer bekwaam en vriendelijk personeel.”

Uitzonderlijke stadstuin

De lunch is populair. Ministers, kamerleden en zakenmensen doen zich regelmatig tegoed aan een uitgebreide lunch. Maar ook voor een sandwich of croque monsieur kun je bij Schlemmer terecht. Acteurs dineren er voor hun optreden in de Koninklijke Schouwburg, net als de bezoekers van de vele theaters en bioscopen in de buurt.

“Alles is mogelijk. We hebben boven prachtige ruimtes voor borrels, vergaderingen, lezingen, high teas en besloten diners en lunches. Elke zaal heeft zijn eigen sfeer en capaciteit. En vergeet de tuin niet! Dat is een oase van rust.” Schlemmer heeft een stadstuin waar je op je gemak kunt genieten van de zon en ongestoord een gesprek kunt voeren. Ze hebben plek voor 80 gasten. Er is een buitenbar en vanuit de keuken loopt een trap rechtstreeks de tuin in. Je waant je in het buitenland, met het geklater van water uit de fontein en bloeiende planten. Heel bijzonder, zo in hartje Den Haag.

Meer lezen over Schlemmer of op zoek naar nog veel meer plekken om lekker te eten? Lees dan hier de Zomer editie van LEVEN! Magazine. Pagina 035.

Schlemmer
Lange Houtstraat 17, Den Haag
T 070 360 90 00
www.schlemmer.nl

Tekst: Lizzy de Wilde
Fotografie: Clara Mazèl – Mazèl Photography