In de prachtige bosrijke omgeving van Max Health Club vertelt mede-eigenaar Jacco Helmink over zijn passie voor fietsen dat in New York een bijzondere wending nam. Dit is vertaald naar een hypermodern aanbod op het gebied van Indoor Cycling in Den Haag.

In de sfeervolle ruimte bij Max Health Club drink je gezonde smoothies met subtiel uitzicht op het binnenzwembad en aan de andere kant het uitgestrekte groen van de sportvelden en het bos. Het is hier een komen en gaan van Hagenaars en mensen uit de omgeving die bezig zijn met sport op hun eigen niveau. Jacco Helmink mede-eigenaar van Max Health Club brengt iedere editie van LEVEN! een specifieke tak van sport onder de aandacht. Jacco: “Het nieuwe paradepaardje van Max Health Club is het aanbod van nieuwe high-tech Technogym fietsen voor Indoor Cycling.”

Indoor Cycling

Bij Max Health Club hebben ze de nieuwste Indoor Cycling fietsen staan. “Deze fietsen zijn uitgerust met een overzichtelijke boardcomputer. Je kunt bij een fiets inloggen met je Max polsbandje en deze is weer gekoppeld aan de app waarin je persoonlijke resultaten worden bijgehouden in cijfers en grafieken. Heel gedetailleerd wordt het resultaat, de snelheid, je wattage en de cadans (pedalenwenteling) weergegeven. Daarnaast ben je tijdens de les digitaal gekoppeld aan de trainer. De trainingen zijn helemaal per persoon op maat gemaakt en helemaal afgepast op jouw niveau. In de lessen werken we qua intensiteit met kleurenzones. Hierdoor kun je tijdens het fietsen dezelfde ontwikkeling doormaken als de persoon naast je op de fiets maar dan wel op je eigen niveau. Omdat we met kleuren werken is het voor de ander niet te zien op welk niveau je fietst. Zo blijft iedereen gemotiveerd voor zijn of haar uitdaging. Of je nu als startende sporter fietst of je bent aan het trainen voor de Tour de France.”

Power & Cycle Shape

De laatste ontwikkelingen in de sportwereld worden nauwlettend in de gaten gehouden en Jacco springt in op trends die resultaat bieden. “In New York is er naast het aanbod Power Cycling (cyclingles op wattage) een hele nieuwe hype ontstaan. Het dansen op de fiets met muziek is voor velen een feestje en wereldwijd heel succesvol. Door de nieuwe techieken die we toepassen kunnen we de resultaten op de fiets steeds beter in kaart brengen. In New York worden tijdens het fietsen ook gewichtjes ingezet. Hierdoor wordt ook het bovenlichaam getraind. Bij Max Health Club noemen we dit Cycle Shape. Dit nieuwe fenomeen zorgt ervoor dat je ook echt het gevoel hebt dat je iets met je hele lichaam hebt gedaan als je van de fiets afstapt.” De verschillende manieren van lesgeven, de Powerles middels wattage en de Cycle Shape met gewichtjes op de bike zijn door de intensieve workshops van de trainers vanaf nu te volgen bij Max Health Club.

Lees meer over Max Health Club Den Haag op maxhealthclub.nl/

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 52 & 53 van LEVEN! Magazine #42