Gek op het mooie en levendige Den Haag, dat geldt voor organisator Peter Boelhouwer maar ook voor de oprichtsters van Haagse schatten. Daarom zijn ze een local-to-local samenwerking aangegaan en daar profiteren bezoekers en ondernemers bij talloze Haagse evenementen van mee.

Prinsjesdag, het culinaire visfestival VISSCH, Sail op Scheveningen, de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout. Het is zo maar een greep uit hele bekende Haagse festivi­teiten waar lokale ondernemers, vrijwilligers en bewoners samenkomen. “Dit is letterlijk een koninklijke stad waar zo ongelofelijk veel gebeurt”, vertelt Peter Boelhouwer, directeur van DB Evenementen. Met zijn team is hij de drijvende kracht achter al deze evenementen. “Ik ben gek op Den Haag en de veelzijdige dingen die we er doen. De diversiteit van zoveel mensen en zoveel meningen bij elkaar, de vrijwilligers die onmisbaar zijn; of het nou gaat om de intocht van Sinterklaas of Vlaggetjesdag. Hoe mooi is het om op dit soort momenten met z’n allen te laten zien wie wij als stad zijn?”

Inspirerend

Brugggen bouwen en mensen met elkaar verbinden, dat is wat elk evenement succesvol maakt. Dus dat is wat Peter Boelhouwer doet, uit liefde voor de stad. “Ik werk met mensen die inspireren, met wie je tot nieuwe inzichten komt en die geen drempels zien maar kansen.” Laat iedereen doen waar hij goed in is, is Boelhouwers filosofie. Hij weet hoe groot de kracht is van het bundelen van expertise. Daarom is DB Evenementen een succesvolle samenwerking aan­gegaan met Haagse schatten. Drie jaar geleden begonnen Marlies van der Kolk en Barbara van Rest hun online platform Haagse schatten om de onontdekte plekjes en ondernemers van Den Haag een podium te geven. Marlies: “Door Haagse schatten zijn Barbara en ik heel actief geworden in de stad. We zijn destijds letterlijk de boer opgegaan, spraken ondernemers en hebben hierdoor veel lokale kennis in huis. Die kennis kunnen we nu inzetten op het gebied van communicatie voor evenementen en ook in samenwerking met DB Evenementen, zoals dit jaar tijdens Sail op Scheveningen en straks tijdens VISSCH. Juist door samen te werken hebben we ons heel sterk ontwikkeld.”

Chemie en energie

Het resultaat is dat, door local-to-local samenwerkingen aan te aan, er soms al met een ieniemienie begroting iets ongelofelijks en onvergetelijks wordt neergezet. Peter: “Door je te verbinden met anderen ontstaat er nieuwe chemie en een energie van ‘we fixen het samen’. Dit soort partnerships werken in de praktijk goed en zijn voor de lange termijn. Ik zie een toekomst voor me waarin we dit blijven doen: alle experts in de stad die hun krachten bundelen. Als je ieder elkaars eigen werkveld gunt, loop je de ander niet voor de voeten. Het gaat bij deze samenwerkingen niet om ego’s en alles zelf willen doen. Haagse ondernemers die de handen ineenslaan zorgen dat het geld in de stad blijft waardoor de lokale economie gestimuleerd wordt.” Marlies: “Het is mooi als je na alle inspanningen mensen tegenkomt die je vertellen hoe tof ze een van de evenementen vonden. Ik heb geleerd dat door gewoon iets te durven en te doen er heel veel kansen voorbijkomen en dat juist door de chemie die er ontstaat als je het met elkaar neerzet, er een enorme succesfactor ontstaat.”

Lees meer over DB Evenementen op dbevenementen.nl/

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 120 & 121 van LEVEN! Magazine #42