Mirte Edelsmederij in Scheveningen is een modern atelier. Door het strakke design van het pand en het minimalistische interieur heeft de eigenaar en edelsmid Mirte Haalboom een bijzondere ruimte gecreëerd waarin de schitterende ringen, colliers, armbanden en oorsieraden op hele eigenwijze worden gepresenteerd.

In de etalage kun je alvast een glimp opvangen van de ontwerpen van Mirte Edelsmederij. De opvallende combinatie van eigen ontwerpen en de aanvulling van een aantal designers en merken maakt haar collectie compleet. In de wanden van het pand is glas verwerkt waarachter een deel van de collectie wordt gepresenteerd. Opvallend is de vrouwelijke en vooral sierlijke signatuur waarmee de ontwerpen zijn uitgevoerd. Mirte Haalboom: “Ik creëer bijzondere stukken voor vrouwen die speciale momenten in het leven willen vieren. Er zijn ook klanten die bij mij komen met een erfstuk waarvan ik op aanvraag een nieuw dierbaar sieraad ontwerp. Dit is naast het ontwerpen van mijn collectie heel waardevol om te doen.”

“Ik maak geen tekeningen, maar achter mijn werkbank in het atelier schets ik driedimensionaal in zilver. Door dit ambachtelijke proces kan ik voelen wat een bepaalde bewerking met het materiaal doet. De kracht van goud zijn de mooie eigenschappen die dit edelmetaal bezit en de manier waarop je kunt smeden, solderen en lassen. Ik werk graag met roségoud, witgoud en voornamelijk met warm geelgoud, dit edelmetaal is warmer van kleur dan traditioneel geelgoud. Een aantal ontwerpen zijn uitgevoerd met diamanten. Ik ga nog net zelf niet de mijnen in om de perfecte diamant te vinden, maar ik koop in bij de bron op de wereldbeurs in Antwerpen. Een perfect geslepen diamant laat meer licht door en dit zorgt voor een prachtige schittering. Ik ga altijd voor kwaliteit en dat weten zowel mijn leveranciers als mijn klanten.”

Mirte Loves Niessing

Dit najaar op 2 november a.s. organiseert Mirte Edelsmederij ‘Mirte Loves Niessing’ waarbij geïnteresseerden welkom zijn op de prachtige presentatie van de nieuwe Niessing collectie. “Onder het genot van een drankje en een hapje vieren we onze fijne samenwerking in mijn atelier.” Benieuwd geworden? Schrijf je in voor het event of maak een afspraak met Mirte in haar atelier.

Lees meer over Mirte Edelsmederij op mirteedelsmederij.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 61 van LEVEN! Magazine #42