De Frederik Hendriklaan, beter bekend als “De Fred”, is één van de meest charmante winkelgebieden van Den Haag. De totale herinrichting van dit gebied gaat in fases en een groot gedeelte van deze winkelstraat is al vernieuwd en dat wordt in stijl gevierd op de Fred.

In het prachtige Statenkwartier vlakbij het strand, de zee en de haven van Scheveningen, ligt het winkelgebied De Fred. De Frederik Hendriklaan is nog aantrekkelijker gemaakt door de herinrichting die grotendeels in de zomermaanden heeft plaatsgevonden. Een groot deel van het winkelgebied De Fred is opnieuw ingericht, de verkeersveiligheid is verbeterd en de uitstraling is nog aantrekkelijker gemaakt en dat past bij het Statenkwartier. Er zijn nieuwe parkeerplaatsen en ruimtes voor laden en lossen. De kruisingen zijn veiliger gemaakt en de maximale snelheid is 30 km per uur. In de straten rondom De Fred kan er tot 13.00 uur overal gratis geparkeerd worden en dit winkelgebied is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de haven van Scheveningen, het Omniversum, het Museon, het Haags Gemeente­museum, het World Forum theater en Madurodam om de hoek, is het heerlijk flaneren op De Fred 2.0.

Unieke sfeer

Dit winkelgebied heeft al mooie stappen gemaakt om winkelen nog aantrekkelijker te maken in dit bijzondere stukje van Den Haag. Op de gehele Fred is winkelen een beleving, vooral omdat je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen bij speciaalzaken, delicatessenwinkels, traiteurs en zelfs bij een aantal supermarkten. Tijdens het winkelen kun je heerlijk ontbijten, lunchen, aansluitend borrelen of zelfs dineren in de vele horecagelegenheden die De Fred rijk is. Vrijwel alle smaken worden hier ruimschoots vertegenwoordigd. Het unieke winkel­gebied bestaat uit bijna 130 winkels en biedt een smaakvol assortiment op het gebied van fashion, food en lifestyle.

Feestje op de Fred

De Fred is met deze vernieuwing nu nog vriendelijker geworden voor winkelend publiek. De overzichtelijke looproute geeft een mooie impressie van alle winkels. De authentieke straatlantaarns, de prachtige bomen en de diversiteit aan winkels zorgt voor een unieke sfeer en hierdoor is De Fred grotendeels weer helemaal in ere hersteld. Ondernemers vieren samen met het winkelend publiek dat een groot deel van de metamorfose al is uitgevoerd. Met verschillende evenementen wordt het winkelend publiek altijd weer verrast. Op de kanalen van social media wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws hierover. Met het royale aanbod gemixt met een vleugje Haagse allure is het eigenlijk altijd een feestje op de hele Fred.

Lees meer over Winkelgebied De Fred defred.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 46 t/m 51 van LEVEN! Magazine #42