“Korzo biedt dit seizoen een prachtig programma dat sprankelt, durft, schuurt en verrast”, Gemma Jelier, directeur van Korzo en het Korzo team nodigen je graag uit voor een nieuw theaterseizoen. Dit najaar hebben we naast vele voorstellingen ook een aantal toffe festivals op de agenda staan. Laat je verrassen door nieuwe genres, onverwachte samenwerkingen en heel veel Haags talent.

HERE WE LIVE AND NOW
NDT en Korzo vieren Haags danstalent
14 t/m 23 november

Den Haag danst! Het is dé plek om kennis te maken met nieuw danstalent. Met het jaarlijkse dansevent: Here we live and now, vieren Korzo en Nederlands Dans Theater samen het dans­-talent dat de stad Den Haag rijk is. Drie Haagse dansmakers krijgen de opdracht een nieuwe, korte creatie te maken. Deze worden samen gepresenteerd in een afwisselend, avondvullend programma. Laat je verrassen door Zahira Suliman, Antonin Rioche en Wubkje Kuindersma en dompel je onder in de rijkdom van de hedendaagse dans.

CIRQUE MANIA #8
Festival voor hedendaags circustheater
27 t/m 29 september

Tijdens de 8e editie van Cirque Mania worden er nieuwe werelden geopend. Werelden die dingen anders, mooier, intenser en vreemder laten zien, maar vooral ook werelden waarin je jezelf mag zijn. In Janus wordt een man geboren in een wereld waarin alles anders loopt dan hij wenste. De spelers van Boost tarten de grenzen van een wereld vol opblaasbare figuren en Tarek Rammo toont hoe hij zich alleen veilig voelt in zijn eigen wereld. Nieuw in Cirque Mania is de discipline clownerie. Tijdens Stil wordt jong en oud verrast met een clowneske voorstelling over een man die in de gewone wereld altijd maar grappig moet zijn, maar in zijn eigen wereld liever stil zou zijn. Korzo nodigt je uit even te ontsnappen aan de huidige wereld met Cirque Mania.

FESTIVAL FEYERABEND
Three nights of experimental art
17 t/m 19 oktober

Vernoemd naar filosoof Paul Feyerabend, experimenteert Korzo met een nieuw festival waarin het artistieke experiment en onderzoek centraal staan. Feyerabends controversiële pleidooi voor pluralisme, durf en vrijheid vraagt om een open houding, die past bij de snelle ontwikkelingen van nu waarin continu nieuwe vormen en ideeën ontstaan. Gedurende drie avonden toont Korzo een brede variatie aan kunstenaars in vaak verrassende combinaties. Met onder andere Moor Mother x London Contemporary Orchestra, Karel Van Laere, Amos Ben-Tal & Gosse de Kort en Rutkay Özpinar.

MUSICAL UTOPIAS #2
Festival of sonic escape
20 en 21 december

Na een succesvolle eerste editie komt Musical Utopias terug! Ensemble Klang en Korzo brengen in een tweedaags festival performers en makers uit verschillende genres bij elkaar. Wat ze gemeen hebben is het streven naar nieuwe werelden en het verkennen van onontgonnen terrein. Het programma reikt van wonderbaarlijke geluidskunst tot edgy en epische hedendaagse muziek; van dromerige pop tot moderne dans. Het festival onderzoekt wat de relatie is tussen mens en samenleving, milieu en sociaal- en politiek­activisme. Music Utopias nodigt je uit om de reis naar het onbekende te maken, een reis die optimistisch stemt.

DansClick 21
Ontdek de nieuwste generatie dansmakers
30 oktober + tournee in o.a. Haarlem, Leiden en Amsterdam

DansClick presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019: Sarada Sarita,Christian Yav en Sedrig Verwoert. Ze vormen een uitdagend affiche, dat niet alleen nieuwe makers introduceert, maar ook een originele mix van stijlen. Sarada Sarita is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue. In Q4: Quantified laat ze haar dansers met schier onmogelijke armbewegingen en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Wie Christian Yav & Sedrig Verwoert ziet dansen in They/Them denkt dat ze al jaren een onafscheidelijk duo vormen. Het autobiografische duet gaat over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie.

Bekijk het volledige programma op korzo.nl.

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 26 & 27 van LEVEN! Magazine #42