Een huis kopen vraagt om een goede voorbereiding. Rabobank Regio Den Haag helpt kopers aan informatie over financiële zaken om tot een zo goed mogelijke koop te komen. Voor nu, maar ook voor over dertig jaar.

De Rabobank heeft diverse middelen ontwikkeld om mensen inzicht te geven in hun financiële situatie en hen de best passende hypotheek te geven. Inge Bronger, manager financieel advies, weet uit ervaring dat het verdiepen in hypotheken voor velen geen geliefde bezigheid is. “Mensen willen helemaal geen hypotheek, ze willen een eigen huis en daarvoor hebben ze een hypotheek nodig. Ze komen naar ons toe met de vraag wat ze maximaal kunnen lenen en welke soort hypotheken er zijn. Maar daarmee ben je er nog niet. Om een gefundeerde keuze te kunnen maken, moet je veel verder kijken dan de huidige situatie. Welke verplichting ga je aan? Kun je dit bedrag ook nog betalen als je met pensioen gaat? Er kunnen dingen gebeuren waar je nu niet aan wilt denken, zoals arbeidsongeschiktheid, overlijden en werkloosheid, waardoor je financiële situatie verandert. Wij maken concreet waar later geld voor nodig is.”

Persoonlijk advies

Vandaar ook de campagne ‘Straks heb je het nodig’ die begin februari van start is gegaan. “Mensen moeten steeds meer zaken voor later zelf regelen,” vult financieel adviseur Rick van den Broek aan, “vooral op het gebied van zorg. Het is slim om daar nu al mee bezig te zijn. We willen mensen hiervan bewust maken en hen begeleiden, ook ouderen. Zij denken vaak ten onrechte dat ze niet voor een lening in aanmerking komen of kennen de mogelijkheden niet om tekorten aan te vullen of geld op een andere manier in te zetten. We nodigen iedereen uit om eens vrijblijvend met ons hierover in gesprek te gaan. Wij denken mee, halen in persoonlijke gesprekken verstopte behoeftes naar voren en geven advies op maat, zodat de klant kan bereiken wat hij voor ogen heeft.”

Goed voorbereid

De Rabobank heeft lokale hypotheekteams waarvan de adviseurs de markt door en door kennen omdat ze er in veel gevallen wonen en er bijna dagelijks werken. Meer lezen over hoe de Rabobank helpt met een hypotheek? Klik dan hier en lees gratis verder op pagina 80 en 81 van LEVEN! magazine.

Team Financieel Advies
FinancieelAdvies.DenHaag@rabobank.nl
T 070 371 88 88
www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek
www.rabobank.nl/strakshebjehetnodig

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Bas Adriaans