Voor het eerst in de geschiedenis is de finish van de Volvo Ocean Race in Nederland; om precies te zijn in de haven van Scheveningen. Daar vieren waterratten, sportliefhebbers en vele anderen van 24 juni t/m 1 juli feest.

Na negen maanden de ontberingen de zee te hebben getrotseerd, eindigen de zeilers van de Volvo Ocean Race hun heroïsche tocht. Ze hebben dan 45.000 zeemijlen (83.000 km) in de zeebenen. Wat moet het een mooi moment zijn om daarna aan te meren in de allerlaatste haven, die van Scheveningen. Op 30 juni a.s. is het zover. Zeilliefhebbers wereldwijd kijken reikhalzend naar dit moment uit. Als bezoeker kun jij dit grootse sportmoment van dichtbij meemaken.

De finish van de Volvo Ocean Race zal naar verwachting een massapubliek trekken. Dit beeld werd gemaakt tijdens de Haagse pitstop in 2015

Elf stops

Het is de zwaarste en langste zeilrace die er bestaat. De teams varen over de wereldzeeën en doen onderweg elf havens aan. Het avontuur van de Volvo Ocean editie 17/18 begon in Alicante, daar aanvaarden de deelnemende topzeilers de strijd. In zeven boten vertrokken ze naar Lissabon, om vervolgens de havens aan te doen van Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajai, Newport, Cardiff en Gotenburg. Sinds de vorige editie zijn de boten identiek, Volvo Ocean 65 genaamd. Het komt dus nog meer aan op de capaciteiten van de zeilers. Op iedere etappe zijn punten te verdienen.

Week lang feest

De finish wordt feestelijk gevierd in de Scheveningse haven. In de groots opgezette Race Village is van zondag 24 juni t/m zondag 1 juli van alles te beleven. Verder lezen? Klik dan hier en lees snel gratis verder op pagina 56 en 57 van LEVEN! Magazine.

Meer informatie over de race en het programma in de haven: www.volvooceanracedenhaag.nl

Tekst Caroline Ludwig
Fotografie Ricardo Pinto, Martin Keruzore, Idwer Van Der Heide, Volvo Ocean Race