Achter het Leidse Academiegebouw ligt de oudste botanische tuin van Nederland verscholen. In 1590 gesticht door de Universiteit Leiden en in 1594 ingericht door Carolus Clusius (1526-1609) als tuin voor onderwijs en onderzoek. In deze groene oase is ook nu nog veel te ontdekken en te doen. Bovendien is de Hortus een sprookje van een trouwlocatie.

Clusius bracht hier voor het eerst tulpen tot bloei, waarna de bloem uitgroeide tot het symbool van Nederland. De Hortus is een groene schatkamer met meer dan tienduizend soorten planten. Je vindt er zeldzame soorten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven. Samen vormen ze een veelkleurig decor voor feesten en bijeenkomsten.

Trouwlocatie

De Hortus is een prachtige plek om te trouwen. Jullie kunnen elkaar het jawoord geven in de monumentale 18de eeuwse Oranjerie, omgeven door weelderige bloemen en bijzondere bomen. Een receptie, borrel of feest? De Hortus organiseert het graag. Ook voor het huren van een ruimte voor een vergadering, symposium of congres is dit een origineel adres. De cateraar van de Hortus staat in alle gevallen voor je klaar om het eten en drinken tot in de puntjes te verzorgen.

Bloemendiner

Een bloemendiner is een unieke ervaring. Ook enthusiast geworden over deze geweldige plek? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 47 van LEVEN! magazine.

De Hortus botanicus
Rapenburg 73, Leiden
T 071 527 51 44
www.hortusleiden.nl