Encore, zo heet het allernieuwste restaurant van Simonis. En wie kent dit familiebedrijf niet. Een visje happen in de haven na een strandwandeling, lunchen bij Catch en nu dus ook een volledig verzorgd avondje uit met internationale allure.

Een zaak met een internationale uitstraling en een menukaart met grote diversiteit aan dagvers vlees en vis. Encore opende in juli haar deuren. “Den Haag is een internationale stad met veel mogelijkheden,” legt Alain Simonis uit. “Daar gebeurt nog te weinig mee qua horeca. Daar willen wij met Encore verandering in brengen. De jachthaven als achtergronddecor draagt bij aan ons eigentijds concept.” Met de zaak richt de familie zich bewust op grote groepen voor bijvoorbeeld zakelijke evenementen en bruiloften. De zaak heeft een restaurantgedeelte met 300 zitplaatsen, 250 zitplaatsen op het terras en 500 plaatsen in een aparte eventruimte.

Tussenpaus

Lef, leergierig en passie voor het vak. Het zijn begrippen die kenmerkend zijn voor de familie Simonis. Wat eind 19de eeuw begonnen is als een palingrokerij is uitgegroeid tot meerdere locaties op het gebied van vis. Dit Haagse ondernemersgezin bespreekt alles aan de keukentafel. “Ons gemeenschappelijk belang – de toekomst van onze familie – zorgt dat wij sneller kunnen schakelen met elkaar dan in een regulier bedrijf. In feite zijn wij allemaal slechts tussenpaus. Het is mooi dat we als gezin allemaal een bijdrage hieraan kunnen leveren.“

East meets west

Wie de zaak binnenloopt, staat gelijk oog in oog met de imposante bar. Lees er alles over door hier te klikken en snel verder te lezen op pagina 136 en 137 van LEVEN! magazine!

Encore by Simonis
Doctor Lelykade 5, Den Haag
T 070 306 00 70
www.encore-bysimonis.nl

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Encore By Simons