Den Haag heeft sinds begin dit jaar als eerste stad in Nederland een polderdaktuin. Het World Trade Center verbouwde het platte dak van de garage tot een daktuin met een duurzame oplossing voor regenwateroverlast.

Riet, de gele lis, gagel, radarspinnetjes, musjes en zwaluwen; ze zijn hopelijk over een paar maanden allemaal te zien in de vijver van de polderdaktuin van het WTC. De Hollandse polder was het referentiebeeld toen Buro KokMeuleman de tuin ontwierp. In deze omsloten ruimte is het de bedoeling dat de tuin haar eigen natuurlijke gang gaat.

Lunchen op het terras

Naast het uitzicht kun je op het terras van de tuin genieten van specialiteiten
met een Italiaans karakter. Bar Brasserie Mondano serveert er van de uitsmijter Parmaham, pasta’s en salades tot heerlijke wijnen. De brasserie bevindt zich in de lobby van het WTC en serveert van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat verse koffie, fingerfood, lunch en diner. Ook verkrijgbaar op het terras op de vlonder in de polderdaktuin.

Duurzame koers

Het WTC The Hague is een bijzonder gebouw omdat het onder één dak een combinatie van wonen, werken, vergaderen en ontspanning mogelijk maakt. Meer lezen over dit unieke plekje midden in Den Haag? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 55 van LEVEN! Magazine.

WTC The Hague
Prinses Beatrixlaan 582, Den Haag
T 070 304 53 00, www.wtcthehague.com

Tekst Marjolijn Westerlaken
Fotografie Gerrit Vermeulen