Interieurtrends veranderen gelukkig niet zo snel als mode. Toch zie je elk jaar kleine veranderingen in stijlen, die elkaar als een evolutie opvolgen. Kleuren, patronen of materiaalsoorten die net weer een andere twist geven aan je interieur.

Dat het economisch beter gaat, is ook zichtbaar in ons interieur. Vorig jaar deed het klassieke, exclusieve en warme interieur al zijn intrede. Die trend blijft de basis voor 2018. Denk aan meubels in glanzende stoffen zoals fluweel en velours. En natuurlijk zijn marmeren bijzettafels, accessoires in goudtinten en kristal niet meer weg te denken uit onze huizen.

Warm minimalisme

Bij modern denk je aan zwart, wit, strakke lijnen en bijzondere vormen, maar het nieuwe modern biedt meer. Het minimalistische interieur wordt meer sophisticated en warmer. Natuurlijk zien we zwart en wit nog, maar nu vooral in combinatie met veel planten, rieten accenten, zachte stoffen en frisse kleuren. Door het gebruik van natuurlijke materialen wordt het strakke interieur zachter, comfort is ook in deze stijl belangrijk.

Door een roze bril

De kleurenexperts van Flexa hebben de warme volwassen roze tint Heart Wood uitgeroepen tot dé kleur van 2018. Roze zie je ook steeds vaker in meubels en woonaccessoires. Het is een kleur die zich mooi laat combineren met natuurlijke blauwtinten; het (grijs)blauw blijft dus in het interieur. En ook is groen overal aanwezig: van pastel- tot legergroen. Groen sluit perfect aan bij de trend en de hang naar comfort en rust.

Natuurlijke verfijning

Qua materialen kun je aan de slag met messing, brons, marmer en zwart staal. Ook enthousiast geworden? Klik dan hier en lees gratis verder op pagina 26 en 27 van LEVEN! Magazine.

Marie-Louise van Campen
Interieur ontwerp & styling
Prins Mauritslaan 87, Den Haag
T 06 14 59 62 90
www.marie-louisevancampen.nl

Tekst Marie-louise Van Campen
Fotografie Bill Van Kimpe, Marie-louise Van Campen