Het is lente, een seizoen vol frisse kleuren. Vandaar dat Iittala met de campagne ‘Reset the table’ kleur centraal stelt.

Je tafel opnieuw uitvinden met kleur. Deze lente zijn de mogelijkheden eindeloos met het brede palet aan kleuren van Iittala. De nieuwe voorjaarskleuren aquablauw en mosgroen kun je naast pasteltinten zetten, sierlijke contouren naast elegante basisvormen. Ook deze lente is combineren weer een essentieel onderdeel van het Iittala-concept. Alle serviesdelen kunnen met elkaar gemixed worden. Nieuwe designs zijn net zo makkelijk te combineren met oudere ontwerpen die tijdloos zijn. Op die manier wordt tafeldekken een feest en kun je er je eigen persoonlijke touch aan geven.

Kartio drinkglas

Ook dit jaar viert het Finse designmerk weer een jubileum. Kartio, het ontwerp van Kaj Franck, bestaat dit jaar zestig jaar. Deze ontwerper stond bekend als het geweten van de Finse designwereld. In zijn werk probeerde hij al het overbodige weg te laten en terug te gaan naar het wezenlijke. Met het Kartio glas is hij hierin geslaagd. In dit ontwerp zie je de perfecte balans tussen materiaal en de geometrische vorm; simpel maar duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik.

Door-en-door glaswerk

Uniek aan het Iittala glaswerk is dat het door-en-door is gekleurd. Lees er alles over door hier te klikken en gratis verder te lezen op pagina 31 in de lente editie van LEVEN! Magazine.

Iittala Store Den Haag
Hoogstraat 18, Den Haag
T 070 356 17 84
www.iittala.com

Tekst Marjolijn Westerlaken