Badplaats Scheveningen is al twee eeuwen de plek van badcultuur en vermaak, met een rijk aanbod van variété. Met Feest aan Zee wordt het 200-jarig bestaan van de badplaats gevierd, met de zee en nostalgie als de belangrijkste thema’s. De kalender omvat ruim honderd exposities, festivals, voorstellingen, buitenkansjes en grootse publiekstrekkers.

Aan het einde van de 19de eeuw bezocht de Duitse kunstenaar Max Liebermann elke zomer Scheveningen. Hier vond hij inspiratie voor schilderijen en sloot hij vriendschap met kunstenaars van de Haagse School. Het Gemeentemuseum organiseerde 38 jaar geleden voor het laatst een expositie van deze beroemde, maar relatief onbekend gebleven kunstenaar. Nu worden ook de beste collectiestukken van de Haagse School gepresenteerd. Een parel in de tentoonstellingsagenda, op maar enkele minuten van zee!

Max Liebermann – Gemeentemuseum
24 maart – 24 juni 2018
www.gemeentemuseum.nl

Vlammende opening

Het strandseizoen wordt geopend met het BonFire Beach Fest. Dit tweedaagse festival strekt zich uit van het Zuiderstrand tot Zwarte pad en zet Scheveningen in vuur en vlam. Cultuur, kampvuurconcerten en culinair genieten gaan samen met sportieve activiteiten aan zee. Het Franse gezelschap Carabosse presenteert dit jaar de imposante vuurtuin Les installations de feu, opgebouwd uit tientallen vuurinstallaties. Leuk voor jong en oud!

BonFire Beach Fest
Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018
www.bonfirebeachfest.com

Struisvogels op het strand

Wist je dat er vroeg struisvogelkoetsjes reden op de boulevard? Aankomende vrijdag vertellen we je er over samen met de vele andere festiviteiten die deze zomer gehouden zullen worden in Scheveningen!

Niet wachten? Klik dan hier en lees gratis verder op pagina 10 en 11 van LEVEN! magazine.

Fotografie: Sander Pardon
Bekijk alle festiviteiten op www.feestaanzee.nl