Ambition Group ontwikkelt games waarmee verandertrajecten op een speelse manier gestart en uitgevoerd worden.

Ambition Group is zes jaar geleden opgericht door Richard Moret, expert in projectmanagement en ooit de jongste PRINCE2 consultant in de wereld. PRINCE2 is een methodiek om processen soepel en resultaatgericht te laten lopen. Tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie lanceerde hij samen met zijn team van vijftien medewerkers de game Mars Colonization.

“Dit is de eerste zelfgemaakte webgame van Ambition Group,” vertelt Manager Creative & Development Brian Moret trots. “Hiermee kun je je kennis van PRINCE2 toetsen. Het is tevens de allereerste digitale toets die dat op deze manier doet. Je speelt individueel en weet binnen een uur wat jouw niveau is. Kennis en vaardigheden worden getest, terwijl jij op Mars bezig bent met het oplossen van allerlei virtuele problemen. Hoe leuk is dat!”

Andere werkelijkheid

Met virtual reality en augmented reality is the sky the limit, volgens Brian Moret. “Je kunt alles maken. Het is uniek, innovatief en zeer aantrekkelijk. Mensen zijn snel onder de indruk en de impact is groot. Het is zo leuk om dingen te ontwikkelen die nog niet bestaan en een grote wauwfactor hebben. Met een VR-bril op kun je overal zijn: ouderen die niet zo goed meer kunnen reizen, staan ineens midden in Rome; piloten leren een vliegtuig besturen in een realistische omgeving, zonder gevaar te lopen. We hebben net een app ontwikkeld waarmee je visitekaartjes kunt scannen en dan een filmpje van de persoon te zien krijgt. Er is zoveel mogelijk dat we altijd wel een creatieve oplossing voor een probleem kunnen verzinnen.”

Uit je comfort zone

Spelvormen zijn niet alleen leuk, het is ook een goede manier om anders naar dingen te kijken en daardoor tot nieuwe inzichten te komen. Ook enthousiast geworden over Ambition Group? Klik dan hier en lees gratis verder op pagina 95 van LEVEN! magazine.

Ambition Group
Van Boetzelaerlaan 7-11, Den Haag
T 06 51 26 59 15
www.ambitiongroup.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Bas Adriaans