Deel 1 gemist? Klik dan hier en lees alles over het BonFire Beach Fest en Max Liebermann.

Struisvogels op het strand

Scheveningen rond 1935. Struisvogelkoetsjes met deftige kinderen paraderen over de boulevard. Dames van stand flaneren op chic over het Wandelhoofd. Strandgangers gaan met een badkoets te water. Ondertussen is het statige Kurhaus het podium voor operettes en klassieke muziek.

 

Historisch spektakel

De badcultuur wordt op 12 mei gevierd met een Historisch Feest aan Zee. Op deze datum wordt een replica van de zeilwagen van Simon Stevin feestelijk onthuld. De oorspronkelijke zeilwagen haalde in 1602 een snelheid van 40 km per. Studenten van ROC Mondriaan bouwden hem na. Speciaal voor deze gelegenheid beelden Scheveningers de oude strandberoepen van weleer uit, van badvrouw en schelpenvisser tot aan de haringventer. Beroepen die ook volop in de belangstelling staan bij de tentoonstelling In touw voor de toerist, die vanaf 12 mei te zien is in Muzee.

Historisch Feest aan Zee
Zaterdag 12 mei 2018

Nóg meer festiviteiten

Het is een jaar lang feest aan zee! Klik daarom hier en lees meer over het Watersprookje Ondine in de Koninklijke Schouwburg, Festive Classique en meer op pagina 10 en 11 van LEVEN! magazine.

Fotografie: Sander Pardon
Bekijk alle festiviteiten op www.feestaanzee.nl