Het bekende makelaarskantoor dat in hartje Voorburg is gevestigd bestaat dit jaar 75 jaar. De naamgevers zijn hier niet meer werkzaam, maar Benedikte Zijlstra en haar team hebben hun werk voortreffelijk voortgezet. Ze denken mee met de klanten, zijn gespecialiseerd op alle gebieden, creatief in het bedenken van oplossingen en actief in het geven van adviezen.

“In de loop der jaren heb ik een fantastisch team weten samen te stellen. We blijven ons altijd ontwikkelen en zijn com­mu­nicatief heel sterk”, aldus de trotse eigenaresse van Meijs & Alink Makelaardij en Consultancy. “Communicatie vind ik persoonlijk van essentieel belang. Duidelijkheid en transparantie, maar vooral goed luisteren.” Benedikte heeft in 2006 Meijs & Alink over­genomen en er een, zo mogelijk, nog sterkere en bekendere speler in de markt van gemaakt. Met een achter­grond als bouwkundige en een specialisatie in huurrecht weet deze beëdigde NVM-makelaar als geen ander waar kopers en verkopers tegen­aan kunnen lopen. “Zeker in deze veranderende tijden zijn wij absoluut van toegevoegde waarde. De ver- en aankoop van een huis is een grote stap en verdient alle aandacht, kennis en kunde. En dat hebben wij in overvloed in huis. En delen is het allerleukste wat er is.”

Kennis en kunde
Niet alleen bouwkundig en juridisch is het team sterk, maar ook door teamwork, betrouwbaarheid en creativiteit zijn ze iedereen altijd net een stapje voor: “Gaby managet de gehele binnendienst en wordt bij alle processen nauw betrokken. Zo kan zij met gemak verbindingen leggen en weet ook zij precies wat waar speelt. Vragen weet zij dan ook adequaat en vlot te beantwoorden. Laura is ons creatieve brein. Zij is niet alleen een enthousiaste Assistent Register Makelaar Taxateur (ARMT) maar ook professioneel fotografe. Tevens zorgt zij voor onze sociale media en de website.
Meike is onze jongste Kandidaat Register Makelaar Taxateur (KRMT). Zij is bij ons begonnen als stagiaire en heeft zich bewezen als een volwaardige collega en een alleskunner. Jennifer is vanaf het allereerste begin na de overname betrokken bij Meijs & Alink en ook mijn rechterhand. Zij is net als ik NVM-lid en Register Makelaar Taxateur en neemt met groot gemak mijn taken over. Ze is uitermate professioneel en vaardig.
En dan heb je onze toppers Alexandra en Nathalie. Zij weten alles van huur, verhuur en ‘relocation’. Zij zorgen ervoor dat expats zich hier snel thuis voelen, spreken de talen maar weten ook veel van de verschillende culturen. Zo pikken ze ook de non-verbale signalen op. Een enorm voordeel!”

Adviseren
Benedikte is een bevlogen (RMT) makelaar én ondernemer die graag de handen uit de mouwen steekt en dat overbrengt op haar team. “Graag help ik mensen met het blijven groeien en ontwikkelen”, zegt de Voorburgse met passie. Naast het ‘makelen’ ligt het hart van Benedikte ook bij bijzondere taxaties: “Geweldig om te puzzelen en uit te vinden wat de marktwaarde is van bijvoorbeeld een oude kerk of een bijzonder Rijksmonument. Graag maak ik tijd vrij voor adviezen op elk gebied van ons vak en communicatie”.
Tijd is sowieso een belangrijk gegeven voor Benedikte: “Ik zorg ervoor dat ik altijd te vroeg ben op een afspraak” lacht ze, “want de tijd van onze klanten is kostbaar. Ook reageer ik altijd vrij snel op telefoontjes, email of via de app.” Tevens is het géven van tijd belangrijk: “Bij een bezichtiging vragen we altijd hoelang iemand denkt nodig te hebben. De mensen krijgen bij ons ruim de tijd voor hun eerste indruk.”

75 jaar
Uiteraard staat Benedikte stil bij het 75-jarig bestaan van haar kantoor. “Ik ben erg trots op wat wij hebben bereikt en hoe het gaat”, zegt ze bescheiden. “En ook al kijk ik liever niet ver vooruit, ik weet wel dat ik dit nog jarenlang wil blijven doen!”

Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy
Parkweg 49, Voorburg
T 070 387 79 05
www.meijsenalink.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 108 t/m 109 van LEVEN! Magazine #52

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Anne de Rijk