Hotel Den Haag-Wassenaar was al één van de meest bijzondere hotels van het grote Van der Valk-familieconcern, maar wordt nu écht uniek. Gelegen in een groene oase tussen grote steden, met veel cultuur, het strand en prachtige natuur om de hoek, wordt de huiselijke sfeer aangevuld met een warme en natuurlijke uitstraling. 

De make-over van het bekende hotel wordt groots aangepakt: Van 92 naar 225 kamers, nieuwe restaurants, een ‘clubroom’ en fitness: het zijn maar een paar van de vele aanpassingen. Roxanne en Alex Luiten zijn de ondernemers achter dit immense project.

Duurzaam bouwen
“Duurzaamheid staat heel hoog in ons vaandel”, zegt Alex met passie, “en dat gaat heel ver. Het hotel gaat volledig functioneren zonder gas, dankzij warmtepompen en zonnepanelen, maar gaat ook zelf gas opwekken door bijvoorbeeld etensresten te vergisten.” Een moestuin om eigen voedsel te kweken, een bijenkorf, kasten voor vleermuizen, je kan het zo ecologisch verantwoord niet bedenken of de familie heeft eraan gedacht.

Huiselijk en warme sfeer
“Toch blijft de huiselijke en gezellige sfeer intact”, vertelt Roxanne. Ook zij werkt met enthousiasme in het hotel, terwijl ze tevens samen met Alex een gezin met twee jonge kinderen bestiert. “De horeca, het harde werken is ons allebei met de paplepel ingegoten. Daarnaast hebben wij veel opleidingen gevolgd en ook ervaring opgedaan in een Van der Valk Hotel in Duitsland.”

De kans om het Hotel Den Haag-Wassenaar over te nemen hebben ze drie jaar geleden met alle handen aangegrepen. “Dit is een bijzonder hotel want veel van onze familieleden hebben hier hun roots liggen. Zo woonde onze oma hier om de hoek. Van een gesneuvelde boom uit haar tuin laten we een mooie tafel maken als herinnering.”

–––

Grote maar ook kleine aanpassingen
De inrichting krijgt een warme sfeer die toch modern aandoet. “Denk aan donkergroen, eiken, maar ook chique, donker met messing”, aldus Roxanne. “Er komt een prachtige fitnessruimte en nieuwe restaurants. Vanuit een open keuken wordt er à la carte gekookt voor het nieuwe fine dining restaurant, waar een aantal Valk Klassiekers in een nieuw jasje terugkeert, als ook voor het shared dining concept. Uiteraard komt er een prachtig nieuw Live Cooking buffet.”

Voor iedereen!
Een eigen ‘bakery’ met brood en lekkers, een clubroom waar vergaderen, lunchen of private dining mogelijk is, een bar met hippe cocktails waar op de vrijdag- en zaterdagavond kan worden aangeschoven, er is aan alles én iedereen gedacht. “Dat is precies de Van der Valk-gedachte”, zeggen Roxanne en Alex, “wat voor avond, evenement, vergadering of verblijf je ook in gedachten hebt, hier is het mogelijk! Het is nog heel even wachten op de opening van het nieuwe hotel, hopelijk rond augustus, maar in de tussentijd zijn de gasten natuurlijk net zo welkom!”

Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar
Zijdeweg 54, Wassenaar
T 070 511 93 44
www.hoteldenhaagwassenaar.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 134 t/m 135 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Iris Oostlander / Fotografie: Bas Adriaans