Je merkt het direct bij binnenkomst in het modern ingerichte pand aan de Straatweg in Rotterdam: de sfeer bij HJF Advocaten is aangenaam. “Klopt helemaal”, beaamt Florence Jonker. “Hier wordt met plezier gewerkt en dat komt onze dienstverlening ten goede.”

Advocaat-partner Steven Jonker

De cliënten van HJF Advocaten kennen dit advocatenkantoor als toegankelijk en laagdrempelig. “We werken voornamelijk voor ondernemers en zijn met name gespecialiseerd in de rechtsgebieden die voor ondernemers van belang zijn (ondernemingsrecht, arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht, contractenrecht, vastgoed- en huurrecht etc.). We willen voor onze cliënten daarbij méér zijn dan de advocaat die wordt ingeschakeld als er problemen moeten worden op­gelost. Door continu met onze cliënten in contact te blijven, proberen we juist problemen te voorkomen, valkuilen te vermijden en te helpen bij het benutten van kansen. Wij zijn goed in wat we doen doordat er in de relaties die we met onze cliënten onderhouden, sprake is van veel wederzijds respect en ook van onderling vertrouwen en openheid. We zijn echt een ‘sparringpartner’ voor ondernemers. Daarin ligt onze meerwaarde”, vertelt Steven Jonker, partner bij HJF Advocaten. 

Dicht bij de ondernemer

Het is inmiddels 32 jaar geleden dat het kantoor startte in Voorburg. Het groeide gestaag en in 2010 werd er ook een tweede vestiging geopend in Rotterdam. “Uiteindelijk, ook vanwege Corona en het thuiswerken, hebben we weer gekozen voor één vestiging. Dat komt ten goede aan de dynamiek, zowel binnen kantoor als naar onze cliënten toe. Om diverse redenen is dat de vestiging in Rotterdam geworden: het is een eigenwijs pand dat groot genoeg is voor het huidige team van in totaal twaalf medewerkers, het is een opvallend pand dat de aandacht trekt, het heeft eigen parkeerplaatsen en is uitstekend bereikbaar vlak naast de A20. Het was natuurlijk even wennen, maar het heeft erg goed uitgepakt. Iedereen is enthousiast en heeft z’n draai kunnen vinden”, vervolgt Steven. “De keuze voor het pand in Rotterdam betekent dat we sinds twee maanden fysiek weg zijn uit Voorburg. Maar voor de cliëntrelaties heeft dat geen gevolgen. Alles loopt gewoon door. We zullen ons relatienetwerk in Den Haag en Voorburg met zorg blijven onderhouden. Uit het oog is zeker niet uit het hart”, stelt Florence gerust. “We gaan nog net zo graag naar onze cliënten toe en ze zijn bij ons in Rotterdam natuurlijk ook van harte welkom. Het is een afstandje van niks en veel contacten verlopen sowieso telefonisch of per e-mail.”

Gelijkwaardig en langdurig

“Onze cliënten kiezen uiteindelijk niet voor ons vanwege de locatie, hoe trots we daar ook op zijn. Feitelijk zijn natuurlijk andere argumenten doorslaggevend, zoals deskundigheid en een persoonlijke ‘klik’. Dichtbij de cliënt staan, vooral figuurlijk. De relatie met onze cliënten is gelijkwaardig en meestal ook langdurig. Er is gewoon nauwelijks verloop. Het is mijn overtuiging dat je op die manier ook het meeste voor je cliënten kunt betekenen.” Steven Jonker besluit: “Hieraan de Straatweg in Rotterdam zijn we met een leuke club mensen bezig met wat we het liefste doen: de advocatuur. Van de positieve ‘vibe’ hier zullen onze cliënten, ook die uit Den Haag en Voorburg, de vruchten plukken. Hier komt het DNA van het kantoor goed tot z’n recht.”

HJF Advocaten
Straatweg 26, Rotterdam
T 010 418 61 56
www.hjfadvocaten.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 72 t/m 73 van LEVEN! Magazine #53

Tekst: Martine Van Rijn / Fotografie: Maaike Petri